UFC

Nikada ne otpisujte Dustina Poiriera! Preživio nalet Saint Denisa pa ga maestralno nokautirao u 30. nastupu za UFC

 Dustin Poirier 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Na trenutke je djelovalo da će ovo biti teška noć za Poiriera, teško je disao već nakon prve runde, ali iskustvo je ipak presudilo

Kada su Dustina Poiriera pitali zašto je prihvatio meč protiv mladog i nadolazećeg borca kao što je Benoit Saint Denis, ‘‘Diamond‘‘ je rekao da se želio testirati ima li to još u sebi i je li i dalje kadar za takve borce. Iako je prije noćašnjeg meča doživio težak nokaut i težak poraz od Justina Gaethjea, ipak je odlučio ići na sve ili ništa u svom 30. nastupu za UFC.

S druge strane, odlični Saint Denis je nakon poraza u svom UFC debiju naredao pet odličnih pobjeda, i to svih pet prekidima. Poirier je definitivno bio razina kakvu Saint Denis do sada nije osjetio, no UFC ga je odlučio baciti u vatru.

Saint Denis je krenuo s ‘‘low kickovima‘‘, no ubrzo je išao na rušenje nakon čega je Poirier uhvatio ‘‘giljotinu‘‘. Nije ju završio, a nakon dizanja je Saint Denis završio Poirieru na leđima. Uspio ga je Dustin skinuti s leđa, no Benoit je bio uporan. Dustin je pokušao ‘‘giljotinu‘‘ dok su bili na nogama, no nije ugrozio protivnika. Žestoke razmjene nastavile su se kroz rundu, tempo je bio jako visok. Prilikom svakog rušenja je Poirier prijetio tom ‘‘giljotinom‘‘, no krajem runde je Saint Denis ponovno uzeo leđa i prijetio gušenjem, a krajem runde i polugom na ruci.

Odličnim aperkatom je Poirier uzdrmao Saint Denisa i zatim opet pokušao ‘‘giljotinu‘‘, unatoč savjetima iz kuta da ih više ne pokušava. Benoit mu je došao u ‘‘mount‘‘, a zatim mu je opet uzeo leđa i prijetio gušenjem. Uspio se Poirier izvući i pridići, ali Saint Denis nije odustajao nego ga je pritiskao i zadavao udarce. Jako je umoran bio Poirier, ali je uspio pogoditi i nokautirati Saint Danisa!

Kakav meč! Unatoč tome što je bio u problemima, Poirierovo iskustvo i boks su ipak presudili te je slavio u svom 30. nastupu za UFC.

Linker
26. travanj 2024 08:15