UFC

Dana White poručio šefu PFL-a: ‘Prestani uzimati UFC u usta. ‘Power Slap‘ je imao bolje brojke nego vaš posljednji event‘

Dana White, Donn Davis

 Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia, Franck Fife/Afp/Profimedia
Dana se ovdje referirao na PFL ov posljednji event kojeg je predvodio Francis Ngannou

Puno fanova i pratitelja borilačkog sporta primijetilo je marketinšku strategiju PFL-a. Dosta često se ona temelji na uspoređivanju, a nerijetko i pljuvanju UFC-a i općenitom govoru loših stvari o najvećoj svjetskoj MMA promociji. Iako PFL treba podržati, ovakvom strategijom si vjerojatno sami kopaju jamu u koju bi mogli upasti.

Nije ni Dani Whiteu promaklo sve što njihov čelnik, Donn Davis, govori o UFC-u. Dana ga je jučer na press konferenciji upozorio da ne uzima UFC više u usta, a rekao je i da njegov ‘‘Power Slap‘‘ upisuje uspješnije brojke nego cijeli PFL:

‘‘Prvo i osnovno, PFL neka više ne uzima UFC u usta. Oni se ne mogu uspoređivati čak ni sa Power Slapom. Power Slap uništava PFL. Neobično je što ste mi baš postavili ovo pitanje dok imam te papire ispred sebe. Samo da počnem s ovim. UFC Vegas 84 u Apexu ih je prebacio s brojkama. On zvuči kao Kamala Harris, puno priča a ne kaže ništa‘‘, započeo je Dana, pa nastavio:

‘‘Taj tip uopće ne treba spominjati UFC. Nije uspio prebaciti Power Slap u zaradi, nije ga prebacio u prodaji karata, nije ga prebacio u sponzorstvima, nije ga prebacio u ničemu. Ostavi na miru UFC.‘‘

Dana se ovdje referirao na PFL ov posljednji event kojeg je predvodio Francis Ngannou. Bez obzira na čijoj strani bili, Dana je ovdje apsolutno u pravu. Davis se posljednjih tjedana fokusirao isključivao na UFC i usporedbe s njima, iako je vrlo jasno kako UFC danas u svijetu MMA-a nema pravog konkurenta. PFL je otkupio Bellator, a s tim nije napravio apsolutno ništa još uvijek.

Linker
25. listopad 2024 11:53