UFC

Dana White potvrdio kako je Leon Edwards idući Usmanov izazivač

Leon Edwards vs. Nate Diaz

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Englez će napokon dobiti priliku koju je svojim nizom apsolutno zaslužio

Kamaru Usman prvak je koji je već dva izazivača morao po dva puta apsolvirati. Riječ je o Jorgeu Masvidalu i Colbyju Covingtonu, dvojcu koji će se sad igrom slučaja boriti međusobno. Osim njih, u svom se šampionskom stažu borio tek protiv Gilberta Burnsa. No, isto tako je realno reći kako se još samo jedan borac kroz to vrijeme uspio istaknuti referencama za poziciju izazivača.

Radi se o Leonu Edwardsu, 30-godišnjem Britancu koji je nanizao devet pobjeda. Već dva puta je preskočen za poziciju izazivača, u situacijama gdje su Masvidal i Covington dobili drugu priliku, no čini se kako je sad napokon došlo njegovo vrijeme.

"On je 100 posto idući izazivač. Momak je imao težak put i svakako je to zaslužio. Ako pogledate popis, Colby je od Usmana izgubio dva puta, Gilbert Burns je već izgubio, Leon je svakako idući", potvrdio je White u razgovoru za TSN.

Osim što je u sjajnom nizu, Edwards ne može biti previše zadovoljan s posljednje dvije godine svoje karijere. Ostao je bez više ugovorenih borbi nego što ih je odradio, onih protiv Tyrona Woodleya, Khamzata Chimaeva i Jorgea Masvidala, a jedna od dvije koje je odradio, protiv Belala Muhammada, prekinuta je zbog uboda u oko. Sve frustracije ipak će "Rocky" naplatiti kad krene u boj za titulu prvaka.

Zanimljivo, posljednji poraz Edwards je doživio upravo od Usmana, tako da će i on biti borac protiv kojeg će se prvak boriti dva puta. Bilo je to još u prosincu 2015. godine, kad su obojica tek gradili svoj put prema vrhu. Usman je bio uvjerljiv te je slavio sudačkom odlukom nakon tri runde, nastavivši svoj sjajni niz koji i dalje traje.

Još se ništa ne zna o tome kad bi se borba mogla dogoditi, odnosno za koju priredbu ju UFC planira. Usman je svoj posljednji nastup imao početkom studenog prošle godine, kad je potvrdio kako je bolji od Colbyja Covingtona, dok je Edwards posljednji put nastupio još četiri mjeseca ranije, kad je u ratu na pet rundi savladao Natea Diaza, kroz većinu borbe podosta uvjerljivo i dominantno.

Linker
20. travanj 2024 03:51