UFC

Bisping pohvalio Leona Edwardsa: ‘Znao je da se treba boriti za pojas, ali svejedno je prihvaćao teške mečeve‘

Leon Edwards

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Borac iz Birminghama napokon će biti nagrađen za svoj dugi pobjednički niz

Proteklog tjedna, sjajne informacije za Leona Edwardsa, došle su od strane Dane Whitea. Naime, UFC-ov predsjednik u razgovoru za TSN, potvrdio je kako će upravo spomenuti engleski borac biti idući izazivač, za pojas prvaka velter kategorije.

"On je 100 posto idući izazivač. Momak je imao težak put i svakako je to zaslužio. Ako pogledate popis, Colby je od Usmana izgubio dva puta, Gilbert Burns je već izgubio, Leon je svakako idući", potvrdio je White u razgovoru za TSN.

Nitko ne može reći kako ''Rocky'' to uistinu i zaslužuje. Izuzmemo li ''no contest'' protiv Belala Muhammada zbog uboda u oko, Edwards je pobijedio u devet uzastopnih mečeva. Ispred njega, u poretku izazivača nalaze se Gilbert Burns i Colby Covington. Obojica su imali svoju priliku (prilike) za detroniziranje Usmana, no niti jedan od njih nije uspio u tome naumu. Sada je red na Edwardsa.

Mora se priznati kako je i sam Leon dugo zazivao priliku za napasti pojas. Nije mu bilo jasno koliko dug mora postati njegov niz pobjeda, prije nego li konačno dobije priliku. Međutim, unatoč činjenici da je bio u poziciji legitimnog izazivača, Edwards je prihvaćao sve mečeve koje je promocija predodredila za njega. Bio je Leon spreman boriti se protiv Jorgea Masvidala u prosincu protekle godine, ali ''Gamebred'' je nastup otkazao zbog ozljede. Spreman je Britanac bio i na meč protiv Khamzata Chimaeva, krajem 2020. godine i početkom 2021. godine. Chimaev tada nije bio niti rangiran, no Edwards svejedno nije bježao od izazova. Do borbe na kraju ipak nije došlo, zbog raznih Khamzatovih nedaća s koronavirusom.

Sve to nije promaklo Michaelu Bispingu. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije te aktualni komentator, odlučio je pohvaliti Edwardsa putem svog Believe You Me podcasta.

''Ovo zaslužuje biti spomenuto. On je neporažen u posljednjih 10 mečeva, ima devet pobjeda i 'no contest'. Unatoč tome, on je prihvaćao suludo teške protivnike. Bio je svjestan da bi se trebao boriti za pojas i da će biti idući na redu, ali svejedno je prihvatio borbu s Masvidalom. To pokazuje ekstremno samopouzdanje. Khamzat (Chimaev) također. To je tip kojeg mnoštvo ljudi izbjegava, izuzev Gilberta Burnsa. Istina da ga ne izbjegavaju baš svi, ali svejedno. Dakle, ne samo da Edwards ima sjajan rezime iza sebe, nego je i prihvaćao vrlo, vrlo opasne mečeve na putu prema vrhu.'', objasnio je Bisping.

Na kraju krajeva, Edwards je dočekao nagradu za sve to i napokon će imati priliku okruniti svoju karijeru. Nije poznato kada će se obračunati s Usmanom, no prilika će doći. Inače, bit će to svojevrsni revanš njega i Kamarua Usmana. Nigerijac je krajem 2015. godine slavio jednoglasnom odlukom, a Edwards je nakon toga ušao u svoj veliki pobjednički niz. Oba borca napredovala su od prvog obračuna. Leon je na putu do vrha pobjeđivao borce poput Vicentea Luquea, Rafaela dos Anjosa i Natea Diaza. Može li savladati i posljednju prepreku na putu do vrha, saznat ćemo kasnije ove godine.

Linker
26. travanj 2024 21:05