UFC

Dana White potvrdio: ‘Paulo Costa morat će preći u polutešku kategoriju‘

Dana White
 Screenshot (youtube, Ufc)
Brazilcu je zabranjen nastup u srednjoj kategoriji, no vidjet ćemo koliko je White dosljedan

Predsjednik UFC-a Dana White zadovoljan je sinoćnjom UFC Fight Night 196 priredbu. Susretali su se organizatori sa silnim problemima koje je prouzrokovao Paulo Costa. Brazilac je dva dana prije službenog vaganja izjavio kako je 12 kilograma iznad predviđene kilaže za srednju kategoriju i dodao je kako neće biti u mogućnosti skinuti kilažu.

Borba se na koncu održala u poluteškoj kategoriji, devet kilograma iznad srednje kategorije. Velike zasluge za održavanje meča pripadaju Marvinu Vettoriju. Talijan je pristajao na sve ponuđene uvjete, unatoč tome što apsolutno nije morao to učiniti. Međutim, Marvin je uvijek željan borbe, a to je prepoznao i Dana White.

''Trudili smo se učiniti sve da se ova borba održi i nismo to mogli učiniti bez tipa kao što je Vettori. On se ponašao kao apsolutni profesionalac, tip s kojim je nevjerojatno dobro raditi. To je razlog zašto se borba održala.'', rekao je predsjednik UFC-a okupljenim medijima nakon borbe, a zatiim je otkrio koliko su borci bili teški tokom borbe.

''Vettori je bio na 208 'pounda' (94.34 kg), a Costa na 220 (99.79 kg).''

U nastavku svog obraćanja White je ponovno nahvalio Marvina Vettorija, no nije propustio pohvaliti i Paula Costu za jako dobar nastup.

''Ponovno kažem, moramo odati svo poštovanje Vettoriju. On je bio voljan boriti se na bilo kojoj kilaži i nije dopustio da mu sve ovo poremeti razum. Na kraju dana, sve se vrti oko borbe. Obojica su dali sve od sebe. Costa je izgledao bolje u petoj, nego u prvoj rundi i stoga je definitivno bio u formi. Kada borac dođe toliko težak, nameće se pitanje je li on u formi, a on je dokazao da jeste.''

Što se Brazilca tiče, očito je kako ''Borrachinha'' ima problema sa skidanjem kilaže za srednju kategoriju, a White je potvrdio kako su Costa i srednja kategorija završena priča.

''On će se morati boriti u poluteškoj kategoriji.'', izjavio je UFC-ov predsjednik.

Linker
24. travanj 2024 14:24