UFC

Dana White potvrdio: ‘Stipe Miočić prihvatio je borbu protiv Jona Jonesa‘

Stipe Miocic
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Čini se kako je Jon Jones dobio dvije opcije za svoj debi u teškoj kategoriji

UFC-ova teška kategorija izuzetno se zakomplicirala zadnjih nekoliko mjeseci. Francis Ngannou krajem ožujka pobijedio je Stipu Miočića i pritom osvojio pojas teške kategorije. U međuvremenu, Ciryl Gane probio se do samog vrha kategorije te će narednog vikenda u pomalo nelogičnom raspletu imati priliku osvojiti pojas privremenog prvaka teške kategorije. Naravno, nešto se pita i Derricka Lewisa koji će stajati s druge strane kaveza u toj borbi. Šlag na tortu prelazak je Jona Jonesa u tešku kategoriju, no njegov debi još se čeka. Stipe Miočić također je nezadovoljan trenutnom situacijom i smatra kako zaslužuje instantnu priliku za vratiti pojas s obzirom da je upravo on najveći teškaš u povijesti UFC-ove teške kategorije.

Dana White i UFC na neki način imaju slatke brige jer teška kategorija često je na glasu kao ona s najslabijom konkurencijom i manjkom vrhunskih boraca u samom vrhu. Sada je tu nekoliko sjajnih imena i nekoliko odličnih borbi koje bi mogli gledati u budućnosti. Predsjednik UFC-a gostovao je u Full Send podcastu te je otkrio kakva je trenutna situacija vezano za Jona Jonesa i njegovog prvog protivnika u teškoj kategoriji.

''Jones i ja oduvijek smo imali ovakav odnos. Kada bude spreman boriti se, biti ćemo spremni i mi. On neko vrijeme priča o borbi u teškoj kategoriji. Međutim, što se teške kategorije tiče, sada idemo u Houston gdje će se boriti Derrick Lewis i Ciryl Gane. Tko pobijedi u toj borbi, dobit će priliku protiv Francisa Ngannoua. Nakon toga, Jon Jones može se boriti s pobjednikom te borbe ili protiv Stipe Miočića. Stipe je prihvatio tu borbu (protiv Jonesa) i spreman je za taj obračun.'', izjavio je White koji je očito ostavio mogućnost izbora Jonu Jonesu. Bivši prvak poluteške kategorije može odabrati borbu protiv Miočića kao uvod u tešku kategoriju ili može odmah zatražiti priliku za osvojiti pojas.

Dana White naglasio je kako se Jones gotovo sigurno neće boriti do 2022. godine, a UFC-ov predsjednik nada se što ranijem debiju Jonesa u teškoj kategoriji, naročito ako se odluči za borbu protiv Miočića jer bi onda oba borca u slučaju pobjede odradili borbu početkom 2022. godine te bi pričekali rasplet između trojca Ngannou-Gane-Lewis.

Nameće se pitanje što se događa s planovima oko Miočića ukoliko Jones odbije borbu protiv njega i zatraži priliku za pojas. Hoće li Stipe i dalje čekati priliku za vraćanje titule u svoje vlasništvo ili će morati pobijediti još nekoga, neovisno bio to Jones ili neki drugi borac. Rasplet u teškoj kategoriji započinje ovog vikenda na UFC 265 priredbi, a vrijeme će pokazati daljnje planove i odluke UFC-a.

Linker
18. travanj 2024 17:25