UFC

Oglasio se trener Jona Jonesa: ‘On želi veliki izazov, a Stipe Miočić mu to ne predstavlja‘

Jon Jones
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Čini se kako Stipe Miočić neće dobiti željenu borbu protiv Jona Jonesa

Samo nekoliko dana nakon što je Dana White objavio kako je Stipe Miočić prihvatio borbu protiv Jona Jonesa, oglasio se Mike Winkeljohn, jedan od trenera Jona Jonesa. Čini se kako Jones, kao i njegov tim borbu protiv vjerojatno najvećeg teškaša u povijesti UFC-a ne vide kao nešto primamljivo i zanimljivo. Naime, Winkeljohn tvrdi kako Jones traži najveći mogući izazov koji trenutno može dobiti.

''To nije borba koja me uzbuđuje. Ipak, vjerojatno nije bitno koliko određena borba mene uzbuđuje. Međutim, smatram kako borba protiv Miočića nije nešto što motivira i uzbuđuje Jona Jonesa. Mislim da on želi veliku borbu, željan je velikog izazova, a Stipe to trenutno nije. On (Stipe) je sjajan, nemojte me krivo shvatiti, no Jon želi najveći mogući izazov koji trenutno može dobiti. To je njegov način razmišljanja.'', izjavio je Mike Winkeljohn za Submission Radio i vjerojatno razočarao mnoge koji su se radovali potencijalnoj borbi nakon prošlotjedne objave Dane Whitea. Pokušao je Winkeljohn dodatno pojasniti situaciju.

''Ovo je samo moje mišljenje. Iz moje perspektive, ta borba ne čini mi se primamljivom za Jonesa. Jednostavno nema smisla. Napad na titulu ima smisla jer iskreno, Jones je 'P4P' najbolji borac ikada i zašto bi onda odradio običnu borbu? Jedini razlog bi mogao biti ako odlučimo da mu je potrebna prilagodba na novo tijelo (kilažu). Mislim kako neće biti potrebe za time, Jon se već privikava na svoju veličinu. Nema smisla raditi korak unatrag, Jon je spreman i želi izazov.'', dodao je Jonesov trener.

Mike Winkeljohn nije otkrio kada bi mogao uslijediti povratak Jona Jonesa, no siguran je kako će se to jednom dogoditi, makar i za tri ili četiri godine. Jonesov trener dao je konstataciju kako se teškaši dulje bore te da je vrijeme na Jonesovoj strani. Šteta je što trener poput Winkeljohna ne vidi Miočića kao nekakav izazov i prijetnju samo zbog poraza protiv Francisa Ngannoua. Međutim, ukoliko Jones stvarno uzme nešto dulju pauzu, možda Stipe vrati pojas u svoje vlasništvo, a tada će se puno više pitat i samog Miočića.

Linker
24. travanj 2024 13:59