UFC

Dana White se oglasio oko situacije s ‘Wonderboyjem‘: ‘Ne možete reći da se ne želite boriti i tražiti četvrt milijuna dolara‘

Stephen Thompson

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
ako je Thompson imao pravo odbiti borca koji je pao vagu, očito je odbio i zamjenu tako da je uistinu njegova odluka bila da se neće boriti na UFC 291 priredbi

Puno kontroverzi je izazvao potez UFC-a, ali i Stephena Thompsona netom prije UFC 291 priredbe. Thompson se trebao boriti protiv Michela Pereire, no on je pao vagu za nešto više od kilograma. Bilo je to ‘‘Wonderboyju‘‘ dovoljno da ne prihvati meč i otkaže borbu, tako da mu UFC nije platio apsolutno ništa.

Kritiziralo se UFC zbog tog poteza jer je Thompson tamo došao i skinuo kilažu, te po pravilima nije obavezan boriti se ako protivnik ne zadovolji granicu kategorije. Iako takav pad uistinu nije bio strašan, Thompson se nije htio boriti, a Dana White je objasnio zašto ga onda nisu ni platili.

‘‘To radi na principu da ne plaćamo borce da se ne bore. To nije kako stvari funkcioniraju. Tipovi budu plaćeni. Slušajte, ako ste došli i zarađujete mali novac, pobrinut ćemo se za vas. No, ako ste došli i ne želite se boriti – vaš je izbor bio ne boriti se‘‘, rekao je Dana nakon DWCS-a jučer.

‘‘Tip je pao vagu za oko kilogram, dobio bi dio njegove zarade, sve to ako prihvatiš borbu. Ali on je odlučio da neće prihvatiti tu borbu, a onda smo mu ponudili još jednu borbu. Puno je dublja priča iza kulisa. Ne, ne možeš se pojaviti i reći da se ne želiš boriti i da želiš četvrt milijuna dolara. To tako ne ide i nikada nije išlo‘‘, dodao je Dana.

Iako je Thompson imao pravo odbiti borca koji je pao vagu, očito je odbio i zamjenu tako da je uistinu njegova odluka bila da se neće boriti na UFC 291 priredbi. Je li onda trebao biti plaćen, procijenite za sebe.

Linker
24. travanj 2024 21:33