UFC

Tom Aspinall: ‘Tyburu mnogi podcijene, on je najbolji protivnik u mojoj dosadašnjoj karijeri‘

Tom Aspinall

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
30-godišnji engleski teškaš maksimalno ozbiljno pristupa meču protiv iskusnog Poljaka

U sjajnom nizu bio je Tom Aspinall (12-3-0, 5-1 UFC) sve do sedmog mjeseca prošle godine i meča protiv Curtisa Blaydesa. Tom je u Londonu tražio najveću pobjedu u dotadašnjoj karijeri, ali meč je potrajao samo 15 sekundi. Ne, nije Blaydes završio Aspinalla tako brzo. Ozljeda je spriječila Aspinalla da pokaže koliko može protiv vrhunskog teškaša kao što je Blaydes.

Aspinallu je puknuo medijalni kolateralni ligament, pretrpio je i puknuće meniskusa, a određenu štetu pretrpio je i prednji križni ligament. Naravno da Aspinall nije mogao nastaviti s borbom nakon takve ozljede, a uslijedio je dugi oporavak.

Tom je tu strašnu ozljedu pretrpio 23. srpnja (sedmi mjesec) 2022. godine, a u kavez će se vratiti 22. srpnja. Dakle, godinu dana nakon ozljede, Aspinall će odraditi svoj povratnički meč, a vraća se i na ‘‘mjesto nesreće‘‘. Aspinall će ponovno predvoditi londonski event, a protivnik će mu biti opasni Poljak Marcin Tybura (24-7-0, 11-6 UFC).

Tybura će u taj meč ući s desetog mjesta u poretku izazivača, ali i sa sedam pobjeda u posljednjih osam nastupa. 37-godišnji Poljak uživa najbolje trenutke svoje karijere, a jedini poraz u posljednjih osam mečeva upisao je 2021. godine u meču protiv Alexandera Volkova.

Porazio je Tybura neke vrlo dobre borce kao što su Sergei Spivak, lagoy Ivanov, Ben Rothwell i Alexander Romanov, a pobjedom nad petorangiranim Aspinallom, Tybura bi došao jako blizu vrhu teške kategorije. Tybura će ipak biti autsajder u tom meču, ali Tom Aspinall smatra da ga čeka jako težak meč protiv Poljaka.

‘‘Fokusiran sam samo na pobjedu. Mislim da je on (Tybura) pobijedio u mnogim mečevima jednostavno zato što su ga protivnici podcijenili. Ja ga ozbiljno shvaćam, jer on je u ovom trenutku najbolji protivnik s kojim sam se ikad borio. On je top 10 teškaš. Mnogi su gubili jer ga nisu shvaćali dovoljno ozbiljno.‘‘, rekao je Aspinall za ‘‘The Mac Life‘‘, a potom je nastavio s osvrtom na Tyburu.

‘‘On nije jedan od onih tipova s najboljim tijelom ikad. Njegov stil je nezgrapan, poput drvosječe je. Nije pretjerano atraktivan i to mnoge navede na razmišljanje da će jednostavno proći kroz njega. Ja prema njemu gajim puno poštovanje. Držim se perfektnog režima izvan i unutar dvorane, jer planiram pružiti najbolje izdanje u svom životu.‘‘, dodao je Tom.

Ovakav pristup zapravo je jedini ispravan pristup. Marcin Tybura vrlo je iskusan, ali i vrlo opasan teškaš. Aspinall je toga svjestan i borbi pristupa maksimalno ozbiljno. Bit će jako zanimljivo vidjeti tako motiviranog i posvećenog Aspinalla. Mnogi ovog engleskog teškaša vide kao budućeg prvaka, ali pitanje koliko će ozljeda utjecati na njegove naredne izvedbe.

Puno ćemo saznati tog 22. srpnja (sedmi mjesec).

Linker
19. travanj 2024 00:23