UFC

Dana White: ‘Smatram da se Khabib treba dalje boriti i opasno ću ga pritisnuti da tako odluči‘

Khabib Nurmagomedov i Dana White
 screenshot/YouTube
Uskoro bi trebalo doći do dugo očekivanog susreta Dana White i Khabiba Nurmagomedova

UFC-ov novi show na Fight Islandu uskoro će krenuti, a ovih dana uputiti u Abu Dhabi trebao bi se Dana White. Predsjednik UFC-a tamo će naravno biti u svojoj standardnoj funkciji, no također je već svima poznato da će odraditi jedan od ključnih sastanaka za bližu budućnost promocije, ali i samog sporta. Sastanak s Khabibom Nurmagomedovim, a White je već ranije potvrdio kako će na isti otići s namjerom prvaka lake kategorije nagovoriti na još minimalno jednu borbu.

Prije nego napusti Las Vegas i otputuje na istok, White je nešto o svojim planovima otkrio u razgovoru s Brettom Okamotom.

"Ne znam kako će sastanak proći, ali svakako se nalazimo jer vjerujem da se treba i dalje boriti. Pogledajte što je napravio Justinu Gaethjeu, pogledajte što je napravio svakom protivniku s kojim se susreo. To je kao kad sam htio da Cormier ostane. I dalje vjerujem za neke borce da su najbolji na svijetu. Uvijek je tu i ona strana da je lijepo otići dok ste na vrhu. Što se tiče novca, Khabib ima novca koliko teško možete zamisliti i više nikad u životu neće morati raditi. Osim toga, ima mogućnosti raditi više stvari kojima i dalje može zarađivati nevjerojatan novac. On je kao borac u jednoj vrlo unikatnoj poziciji", pokušao je najavio sastanak, da bi samo još kratko potvrdio svoju glavnu namjeru:

"Mislim kako se treba i dalje boriti, a ja ću ga pritisnuti najjače što mogu da bih ga na to naveo."

Posljednjih mjeseci nisu razgovarali nego su tek tu i tamo razmijenili pokoju poruku. Uostalom, tema koju će White pokrenuti niti nije nešto o čemu se razgovara na daljinu.

"Jedini put kad smo se razgovarali je bilo dok sam posljednji put putovao kući s Fight Islanda. Ovo će biti naš prvi susret licem u lice još otkako smo razgovarali nakon borbe protiv Gaethjea. Te večeri kad se nađemo, za vas ću imati odgovor na postavljeno pitanje. Ne znam kad ćemo se naći i kako će to izgledati, ali pokušat ćemo što više pojednostaviti", još je kratko dodao.

Upitan je još dolazi li želja o produženju karijere više od Whitea kao promotor ili kao fana.

"Želim ga gledati kao promotor i kao fan. Kao promotor uvijek želite imati najbolje borce svijeta. Isto tako, ako netko razmišlja o mirovini, onda bi se trebao umiroviti. No, kod Khabiba postoji jedna razlika. On je prošao kroz teške stvari. Gubitak oca je nešto što ga je izrazito pogodilo. Stvari koje su zajedno radili su posebne. No, isto tako je njegov otac htio da dođe do 30-0. A kao fan sporta, najradije bih da Khabib odradi još deset borbi", iskreno je priznao.

Što se tiče borbe u kojoj ga vidi, White i tu ima jednu svoju glavnu i najveću želju. U pitanju je borba koja bi srušila sve rekorde gledanosti, kao što je uostalom to već napravila prvi put kad se dvojac iz odgovora susreo. Jedino je problem što se čini kao da je White već u mislima eliminirao Dustina Poiriera, Conorovog protivnika na UFC 257 priredbi, koja se održava za 13 dana.

"Mislim kako je Conor pravi protivnik za njega. Nebitno o tome što osobno mislite o Conoru, on nije samo jedan od najboljih na svijetu nego i jedan od najboljih boraca svih vremena. I sad je u fazi da je najfokusiraniji što sam ga ja ikad vidio. Ne znam kakav će biti nakon borbe, jer Conor se po tom pitanju jako lako mijenja. No, ako ostane ovakav i nakon borbe protiv Poiriera, kako ne razmišljati o borbi Conora i Khabiba?", zaključio je na kraju.

Linker
18. travanj 2024 18:20