UFC

Dana White želi da se pobjednik između Miočića i Jonesa okuša protiv Aspinalla: ‘To je po kodeksu, zacementirat će ostavštinu‘

 Stipe Miočić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ne bi to bio prvi put da UFC svoje veterane baci pred mlade i nadolazeće borce koji su u naletu života, samo kako bi ih još dodatno pogurao

Još uvijek nemamo ni približan datum povratka Jona Jonesa, te unatoč tome što postoje glasine da će se protiv Stipe Miočića boriti na ljeto, točan datum i lokacija još nisu definirani. Stipe Miočić napada njegovu titulu u teškoj kategoriji, a dojam je da se ni Jones ni Miočić ne žele boriti protiv nikoga drugoga nego samo jedan protiv drugoga.

Međutim, u priči je već nekoliko mjeseci i Tom Aspinall koji je trenutno privremeni prvak u teškoj kategoriji. Dugo je prozivao obojicu, a jučer je Dana White rekao kako ne vjeruje da se pobjednik ovog meča neće željeti okušati i protiv njega:

‘‘Ovoga ljeta bi se trebao dogoditi meč između Miočića i Jonesa. Zanimljivo je to pitanje, a dvostruko umirovljenje ovisi o tome tko će pobijediti. Tko god od njih dvojice pobijedio, kako da se ne bori protiv Aspinalla, zar ne?‘‘, rekao je Dana Maxxu Crosbyju.

‘‘Mislim da tu postoji i nekakav kodeks, ako hoćete. Ako na vas gledaju kao na najboljeg borca svih vremena, tko god pobijedio u ovoj borbi, gotovo da je po kodeksu da da priliku Aspinallu da ga pobijedi. Ukoliko taj pobijedi i Aspinalla, to bi mu zacementiralo ostavštinu‘‘, dodao je.

Ne bi to bio prvi put da UFC svoje veterane baci pred mlade i nadolazeće borce koji su u naletu života, samo kako bi ih još dodatno pogurao. Pobijedio Miočić ili Jones, obojica već sada imaju ogromne ostavštine te pobjede nad ponajvećim legendama ovog sporta, tako da im pobjeda protiv Aspinalla u tom smislu ne bi previše toga donijela.

Linker
23. travanj 2024 11:37