Ostalo

(VIDEO) Jones i Ngannou imali su bliski susret na PFL vs. Bellator eventu, Francis poručio: ‘Moraš se vratiti treninzima‘

Jon Jones (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (twitter, Mma Junkie)
UFC-ov prvak teške kategorije i najveća PFL-ova zvijezda gostovali su na spektaklu u Rijadu

Jon Jones protiv Francisa Ngannoua, borba koju svaki MMA fan na svijetu želi gledati, ali taj meč gotovo sigurno neće se dogoditi. Ngannou je početkom 2023. godine napustio UFC i nije dočekao Jonesov debi u teškoj kategoriji. Tri godine ‘‘Bones‘‘ se pripremao za tranziciju među teškaše, a na debi se odvažio baš nakon Francisovog odlaska iz UFC-a.

Ngannou je novo utočište pronašao u PFL-u, dok je Jones preuzeo tron koji je ostao upražnjen u UFC-ovoj teškoj kategoriji nakon Francisovog odlaska u PFL. Iako su PFL-ovi vlasnici otvoreni za suradnju s UFC-om i uparivanje ove dvojice velikana, UFC i Dana White ne žele niti razgovarati o takvoj mogućnosti. Striktno se drže svoje odluke i ne žele ulaziti u suradnje s drugim velikim MMA organizacijama.

Tako ćemo ostati samo na međusobnim prozivkama, eventualno pokojem sučeljavanju i bliskim susretima kakav se dogodio u subotu navečer. Oba teškaša bili su PFL-ovi gosti na eventu koji je PFL organizirao u suradnji s Bellatorom, a kako Kingdom Arena u Rijadu nije bila prepuna gledatelja, Jones i Ngannou lako su mogli do bliskog susreta.

Naravno da mediji uvijek pomno poprate takve situacije, pa je tako i subotnji susret Jonesa i Ngannoua popraćen mnoštvom kamera. Ako ste očekivali nekakve tenzije i verbalno-fizički sukob, na krivom ste mjestu.

Jones i Ngannou poštuju jedan drugog i nisu borci koji bi napravili kaos u ovakvim situacijama. Sve je prošlo u sportskom ozračju, ali Ngannou se ipak malo i našalio na Jonesov račun.

U jednom trenutku Jones je krenuo opipati Francisove trbušne mišiće kako bi ‘‘ispitao‘‘ njegovu trenutnu formu. Ngannou je uzvratio na isti način, a Jonesu je uz smijeh okupljenih poručio: ‘‘Trebao bi se vratiti treninzima‘‘.

Vidljivo je da Jon Jones nije u zavidnoj formi, ali Jones je i ranije tijekom karijere drastično ispadao iz forme dok nije u trening kampu ili dok se oporavlja od ozljede što je trenutni slučaj. Brzo bi se Jones vraćao u formu i u mečeve bi uvijek ulazio maksimalno spreman.

Linker
24. travanj 2024 11:18