UFC

Daniel Cormier: ‘Ako je tada imao probleme, što će mu tek Holloway napraviti? To bi bio kriminalan potez!‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, The Mma Hour)
Chael Sonnen podržava tu ideju

Daniel Cormier ne savjetuje Aljamainu Sterlingu da se bori protiv Maxa Hollowaya u perolakoj kategoriji. Sterling (23-4, 15-4 UFC) očito u planu ima prelazak u višu kategoriju – iako je upravo izgubio naslov bantam kategorije od Seana O‘Malleya na UFC-u 292 u kolovozu.

Ako bi se podigao u tu težinsku kategoriju, Sterling vidi bivšeg prvaka Hollowaya (25-7, 21-7 UFC) kao savršenu ulaznicu za borbu koja mu može donijeti priliku da napadne naslov.

"Borba s Hollowayem me definitivno zanima jer ako bih ga mogao pobijediti, mislim da sam prvi kandidat ili sljedeći izazivač za naslov što bi bilo idealno. Bit će zanimljivo vidjeti kako ću se snaći u toj težinskoj kategoriji, s dodatnom težinom, bez ozbiljnog skidanja kilaže”, kazao je "Funkmaster" o ovom meču.

MMA analitičar Chael Sonnen voli ideju meča, ali Cormier – ne toliko. Misli da bi Sterling imao problema s distancom u odnosu na višeg O‘Malleyja, bilo bi još gore za njega protiv Hollowaya.

“Volim Maxa, to je moj brat, a i Aljamain Sterling je moj brat i ne želim ih vidjeti u ovoj borbi, jer je Max prevelik za Aljamaina Sterlinga. Ako se Aljamain mučio s veličinom Seana O‘Malleyja, bio bi u stvarnoj, dubokoj nevolji s Maxom Hollowayem. Ako je tada imao probleme, što bi se sad dogodilo? To bi bio kriminalan potez, ne smije to napraviti, sigurno postoje i neke druge opcije koje bi mu bile povoljnije nego ova”, rezolutan je bio Cormier.

Holloway dolazi nakon pobjede nokautom nad Korejskim zombijem, Chan Sung Jungom na UFC Fight Night 225 priredbi u kolovozu. Njegovi jedini porazi u posljednje vrijeme dogodili se od UFC prvaka u perolakoj kategoriji Alexandera Volkanovskog, koji ga je pobijedio tri puta, a ako je vjerovati Cormieru, ta stavka u omjeru ne bi se mijenjala u slučaju da uđe u oktogon s bivšem prvakom bantam kategorije.

Linker
30. travanj 2024 06:11