UFC

Daniel Cormier i Ryan Clark dali po pet UFC prognoza za 2022. godinu, podijelili se kod Makhacheva

Islam Makhachev

 Kommersant Photo Agency/ddp USA/Profimedia
DC & RC show ponovno nam je donio zanimljivu temu za razmišljanje

Otkako je Ariel Helwani napustio ESPN mrežu, Daniel Cormier je malo promijenio emisiju kakvu je radio s najpoznatijim svjetskim MMA novinarom. Kao novog partnera dodijelili su mu Ryana Clarka. Clark je bivši igrač američkog nogometa koji je nakon umirovljenja postao vrlo popularan novinar i analitičar različitih sportova.

Forma showa ostala je ista. MMA teme u jednom zabavnom formatu, a DC & RC često imaju i neke ljestvice. Ovog puta je ljestvica zapravo prognoza, pet događaja koji bi se u 2022. godine unutar UFC-a mogli dogoditi. I moramo priznati da su odabrali vrlo zanimljive teme.

Tako je Daniel Cormier pretpostavio da će se dogoditi ovo:

1. Makhachev će postati prvak do kraja godine
2. Henry Cejudo se vraća u UFC
3. Jon Jones gubi borbu za titulu teške kategorije
4. Chimaev postaje prvi izazivač
5. Shevchenko postaje dvostruka UFC prvakinja

Neke prognoze su realne, neke zanimljive, a neke vrlo hrabre. Posebno vrijedi istaknuti ovo oko Jona Jonesa, za kojeg je najavio kako vjeruje da će dobiti priliku boriti za titulu teške kategorije, a sad je za istu prognozirao kako će ju izgubiti. Također, i dalje ima veliko povjerenje u svog bivšeg timskog kolegu Makhacheva.

Što se tiče Clarka, njegov izbor je ovakav:

1. Amanda Nunes pobjeđuje Juliannu Penu u revanšu
2. Dariush pobjeđuje Makhacheva prisiljavanjem na predaju
3. Chimaev će se boriti za titulu u velteru
4. McGregor se vraća za veliku PPV priredbu
5. Holloway osvaja pojas prvaka na kraju godine

Četiri od pet Clarkovih točaka možemo nazvati vrlo realnim i zapravo očekivanim. No, što s Islamom Makhachevim? Je li tu riječ samo o provokaciji prema Cormieru? Ne znamo, ali naravno da je DC tu morao reagirati, što je završilo još jednom zanimljivom situacijom.

Uistinu se puno toga može dogoditi u razdoblju od 12 mjeseci i nema sumnje kako će se ostvariti i neke od ovdje navedenih prognoza, ali isto tako smo sigurni da će biti iznenađenja. To je uostalom ono što krasi MMA. Ništa vas ne smije iznenaditi. Jedva čekamo vidjeti što će se sve dogoditi ove godine, krenuvši već od ovog vikenda.

Linker
19. travanj 2024 12:59