UFC

Daniel Cormier o UFC-ovo ‘P4P‘ ljestvici: ‘Ne može se osporiti da Makhachev zaslužuje prvo mjesto‘

Daniel Cormier i Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
Umirovljeni UFC-ov borac smatra da Islam Makhachev zaslužuje preskočiti Jona Jonesa

UFC-ova ‘‘P4P‘‘ ljestvica proteklih mjeseca izaziva mnoštvo diskusija. Islam Makhachev i Alexander Volkanovski u drugom mjesecu ove godine navodno su se borili za prvo mjesto na toj ljestvici. Unatoč pobjedi, Islam Makhachev tada je ostao iza Alexandera Volkanovskog, ali niti Volkanovski nije dugo ostao na vrhu.

Jon Jones vratio se nastupima početkom trećeg mjeseca ove godine, porazio je Ciryla Ganea i ekspresno je poguran na prvo mjesto u poretku. Jones je i dalje prvoplasiran borac na ‘‘P4P‘‘ ljestvici, Islam Makhachev prošli tjedan je isticao kako Jones ne bi trebao biti ispred njega.

‘‘Stavili su njega (Jona Jonesa) na prvo mjesto ‘P4P‘ ljestvice, ali koga je on porazio u posljednjih pet mečeva? Samo želim reći da su te rang ljestvice glupost i neću ih više pratiti. Ja sam u posljednjem meču porazio prvoplasiranog borca i trebao bih zauzeti prvo mjesto. Ne znam tko formira te rang ljestvice.‘‘, objasnio je tada Islam.

Dok Jonesovi fanovi kao argument navode sve Jonesove uspjehe tijekom dosadašnje karijere, oni priklonjeniji Makhachevu ističu kako Jones ima samo jedan nastup u posljednje tri godine, dok je Islam Makhachev bio puno aktivniji i sada je već dvaput porazio jednog Alexandera Volkanovskog.

Među onima koji smatraju da bi Makhachev trebao biti ispred Jonesa našao se i Daniel Cormier, dugogodišnji timski kolega i prijatelj Islama Makhacheva. Cormier je putem svog YouTube kanala dao pojašnjenje.

‘‘Način na koji se Makhachev odvojio od Alexa (Volkanovskog) tijekom posljednjih osam mjeseci, to je zbilja posebno. Bilo je nevjerojatno gledati. On (Makhachev) je sada najbolji, a ljudi će se početi pitati hoće li on biti bolji prvak čak i od Khabiba. Može li postati najvećim borcem lake kategorije u povijesti?‘‘, započeo je Cormier, a ubrzo se dotaknuo i ‘‘P4P‘‘ ljestvice.

‘‘Ne znam hoće li Makhachev postati najvećim borcem u povijesti lake kategorije, još uvijek ima posla pred njim prije nego ga možemo nazvati najvećim u povijesti te kategorije. Ono što se više ne može osporiti jest činjenica da je on broj jedan ‘P4P‘ borac na svijetu. A zašto? Zato što je porazio Volkanovskog i zbog načina na koji ga je pobijedio.‘‘, zaključak je Cormiera.

Naravno, ovdje treba uključiti faktor Cormierovog rivalstva i animoziteta između njega i Jonesa, a s druge strane imamo prijateljstvo Makhacheva i Cormiera. Ali čak i ako stavimo sa strane te faktore, Makhachev ima odličan argument za prvo mjesto na toj ljestvici.

Nažalost po Islama, on i dalje nije na vrhu tog poretka. Ljestvice su ažurirane, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Linker
29. travanj 2024 01:05