UFC

Daniel Cormier objasnio tko je najveća prijetnja Cirylu Ganeu: ‘Jon Jones se borio s takvim borcima‘

Jon Jones vs. Daniel Cormier
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove teške i poluteške kategorije smatra kako se Jones zna nositi s takvim borcima

Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije Ciryl Gane svakim nastupom izaziva oduševljenje svih koji svjedoče njegovim majstorijama. Nevjerojatna agilnost, brzina i rad nogu za jednog teškaša glavna su stavka kojom zadivljuje gledatelje, a njegov raznovrsni set vještina čini ga borcem koji djeluje sposobno za poraziti aktualnog prvaka Francisa Ngannoua. Međutim, Daniel Cormier smatra kako je Jon Jones najveća prijetnja za neporaženog Ganea.

''Jon Jones je tip koji predstavlja najveći problem za Ciryla Ganea. Zašto? Zato što se Jones borio u poluteškoj kategoriji te posjeduje vještinu manjeg borca. Jones se suočavao s pravim atletama. Mene je pobijedio dvaput, a ja sam atletičan. Vidio je (Jones) brzinu kod svojih protivnika, suočavao se s takvim radom nogu i kutevima. On se već morao nositi s takvim borcima.'', rekao je DC u ESPN-ovom podcastu DC & RC.

Donekle imaju smisla izjave Daniela Cormiera. Jones se uistinu borio s borcima koji su brži od klasičnih teškaša te imaju bolji rad nogu. Međutim, posebnost kod Ciryla Ganea je što se radi o uistinu velikom i snažnom borcu koji uz impozantnu fizičku građu posjeduje i kretnje kakvih se ne bi postidili niti borci nešto nižih kategorija. Dodamo li u jednadžbu njegove tehničke vještine i snagu, teško je reći da se Jones već nosio s borcima kao što je Gane. Međutim, vrijeme će pokazati tko je najveći problem za Ciryla Ganea, a nikako ne treba zaboraviti na Francisa Ngannoua koji je i dalje prvak, kao i na Stipu Miočića, najvećeg teškaša u povijesti UFC-a.

Linker
24. travanj 2024 19:22