UFC

Daniel Cormier odabrao svojih pet najboljih boksača u MMA povijesti

Daniel Cormier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Priliku uključiti se u raspravu po pitanju najboljeg boksača u MMA-u iskoristio je Daniel Cormier

Nova impresivna pobjeda Maxa Hollowaya dovela je do nove velike javne rasprave borilačke javnosti. Istu je Holloway sam pokrenuo nakon što je još jednom iznio svoje mišljenje po pitanju najboljeg boksača u MMA-u, gdje je samog sebe postavio na prvo mjesto.

To je dovelo do raznih razmišljanja, a priliku posložiti svoju ljestvicu te ju pustiti u javnost iskoristio je Daniel Cormier. To je napravio unutar svog ESPN showa DC&RC, kojeg vodi zajedno s Ryanom Clarkeom, gdje mu se njegov kolega pridružio sa svojom vlastitom ljestvicom.

Cormier je svoju listu započeo tako što je na peto mjesto postavio Juniora Dos Santosa, četvrto je pripalo Conoru McGregoru, dok je treći Petr Yan. Na drugo mjesto postavio ja Maxa Hollowaya, dok je prvo mjesto posvetio realno najboljem boksaču koji se okušao u MMA-u, Jamesu Toneyu. No, je li jedna borba koju je bivši boksački prvak, podosta eksperimentalno, odradio protiv Randy Couturea dovoljna za zauzeti tu poziciju? Posebno jer u istoj zapravo priliku boksati nije niti dobio.

Što se tiče Clarka, on je započeo postavljanjem Conora McGregora na peto mjesto. Četvrto je kod njega pripalo Petru Yanu, dok je Juniora Dos Santosa stavio na broj 3. Druga pozicija i kod njega pripada Hollowayu, dok je na prvo stavio nekoga koga se Cormier nije sjetio. Riječ je o njegovom bivšem protivniku Andersonu Silvi. Clark je odabrao i pet imena koje je bilo potrebno spomenuti. Holly Holm, Codyja Garbrandta, Dominicka Cruza, Vitora Belforta i Amandu Nunes.

Naravno, svatko ima pravo na svoje subjektivno mišljenje pa tako i vi. Nemamo ništa protiv da ga podijelite u komentarima na našoj Facebook stranici.

Cormierov izbor Top 5 boksača u MMA-u

1. James Toney
2. Max Holloway
3. Petr Yan
4. Conor McGregor
5. Junior Dos Santos

Clarkeov izbor Top 5 boksača u MMA-u

1. Anderson Silva
2. Max Holloway
3. Junior Dos Santos
4. Petr Yan
5. Conor McGregor

Linker
20. travanj 2024 18:09