UFC

Daniel Cormier podržava odluku Leona Edwardsa: ‘Garry bi istog trena prihvatio meč protiv njega, ne krivim ga‘

Ian Garry

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
‘‘DC‘‘ smatra da je Edwards dobro postupio zabranivši Ianu Garryju treniranje u njegovom timu

Vrlo zanimljiva odluka nedavno je došla od strane Team Renegadea, dvorane u kojoj trenira UFC-ov prvak velter kategorije, Leon Edwards. Naime, odlukom Edwardsovog tima, Ianu Garryju zabranjeno je treniranje u toj dvorani, jer Edwards i njegov tim smatraju kako bi Garry u bliskoj budućnosti mogao postati njihov rival.

Talentirani Irac trenutno je 10. u poretku izazivača unutar velter kategorije, a 2-3 dobre pobjede dovele bi ga do napada na titulu. Edwards je očito postao svjestan Garryjeve kvalitete i stoga je zajedno sa svojim timom odlučio kako nije pametno imati budućeg rivala u dvorani.

‘‘Leonu i njegovim trenerima je postao problem što treniram na istim strunjačama kao i oni, tako da su me tražili da više ne treniram tamo. Razlog je taj da Leon ne želi biti nesiguran na strunjačama i u dvorani, što je ne mogu u potpunosti razumjeti. Razumijem da smo obojica u top 10 i da me vide kao prijetnju, ali ja trenutno nisam prijetnja za njih jer se ne borim za titulu‘‘, rekao je Garry za The Independent.

Naravno da će Ian Garry iskoristiti ovu situaciju u svoju korist i pokušat će ukazati na nesigurnosti Leona Edwardsa. Međutim, Daniel Cormier smatra da je Leon Edwards učinio dobru odluku zabranivši Garryju zajedničke treninge.

‘‘Ono u čemu se slažem s Leonom Edwardsom jest ovo: Ian Garry je fantastičan mladi talent. On je tip koji izgleda kao budući svjetski prvak, ali također je tip koji nema problema boriti se protiv timskog kolege. Ian Garry će sljedeći meč odraditi protiv Vicentea Luquea, a oni su dijelili strunjače u Kill Cliff dvorani. Godinama su to radili. Čim im je pružena prilika da se bore, prihvatili su tu priliku. Mislim da je to jedan od razloga zašto je Leon razmišljao ovako: ‘Nisam siguran želim li ovog tipa u svojoj dvorani, želim li da on dobiva uvid u moje vještine i uči kako mi funkcioniramo kao tim‘. Edwards to ne želi jer je svjestan da Garry neće odbiti meč protiv njega, ako dođe u priliku da se bore. I znate što? Ne mogu kriviti Edwardsa zbog toga.‘‘, započeo je Cormier, a zatim je nastavio sa svojim elaboratom.

‘‘Ne krivim Edwardsa, jer nečije prošle radnje diktiraju kako ćete se ponašati u blizini te osobe. Ianove prošle odluke govore da on neće odbiti priliku, ukoliko se prilika pruži. Također, ja ne smatram da bi Ian trebao odbijati takve prilike.‘‘, zaključio je ‘‘DC‘‘ putem svog YouTube kanala.

Na kraju krajeva, neki će reći da je Leon Edwards nesiguran i osjeća se ugroženo u blizini potencijalnog izazivača, ali ipak se radi o pametnoj i domišljatoj odluci. Edwards i Team Renegade ništa ne prepuštaju slučaju, pa tako ni ovo. Zato i jesu prvaci UFC-ove velter kategorije.

Linker
04. svibanj 2024 01:16