UFC

Leon Edwards već razmišlja o napadu na drugi pojas: ‘Strickland ili Du Plessis odlični su protivnici za mene‘

Leon Edwards

 Alex Goodlett/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije želi obogatiti svoju ostavštinu osvajanjem još jednog pojasa

Jako težak meč čeka Leona Edwardsa na UFC 296 eventu sredinom 12. mjeseca. Colby Covington uvijek je zahtjevan protivnik za bilo kojeg borca koji se nađe na suprotnoj strani kaveza, a nema sumnje da će težak meč pružiti i Edwardsu.

Iako Leona čeka tako dobar borac, ‘‘Rocky‘‘ već gleda korak dalje i razmišlja o borbi koju će odraditi nakon meča s Covingtonom. Naravno da Edwards računa na pobjedu protiv Colbyja, a unatoč tome što velter kategorija nudi još mnoštvo odličnih potencijalnih izazivača, Edwards se želi okušati u srendjoj kategoriji.

‘‘100 posto, definitivno to želim. Posebno se želim boriti s nekim poput Seana Stricklanda. Mislim da se on uskoro bori protiv (Dricusa) Du Plessisa (20.1.2024. se bore). Bilo koji od njih dvojice bio bi odličan protivnik. Ja sam velik velteraš i mislim da bi se perfektno snašao u višoj kategoriji. Želim postati prvim dvostrukim prvakom koji dolazi iz Ujedinjenjog Kraljevstva. To je definitivno jeda od mojih ciljeva.‘‘, rekao je Edwards za Sky Sports.

Vjerujemo da se Edwardsova tendencija neće svidjeti gotovo nikome među MMA fanovima. Prvaci su uistinu prerano počeli tražiti mečeve koji im pružaju mogućnost postati prvacima dvaju težinskih kategorija. Već nakon jedne ili dvije obrane pojasa, prvaci žele doći do drugog pojasa, ali time samo dolazi do kočenja i stvaranja gužve u tim težinskim kategorijama.

Sean Strickland u slučaju pobjede nad DDP-om ima nekoliko potencijalnih izazivača. Tu je Khamzat Chimaev, a Israel Adesanya također bi se mogao odlučiti na povratak u međuvremenu. Jared Cannonier nije daleko od novog napada na titulu, a vjerojatno će još neka imena isplivati u međuvremenu.

Leonu Edwardsu također ne ponestaje izazivača. Belal Muhammad u nizu je od deset uzastopnih pobjeda i zaslužio je napad na pojas. Shavkat Rakhmonov u slučaju pobjede nad Stephenom Thompsonom također će imati valjane argumente, a sve bliže vrhu su Ian Garry i Jack Della Maddalena.

Edwards bi se ipak trebao fokusirati na svoju težinsku kategoriju, a kada mu ponestane adekvatnih izazivača, onda će biti vrijeme za napad na drugi pojas. Naravno, sve je na UFC-ovim čelnicima i njihovim odlukama.

Linker
02. svibanj 2024 22:30