UFC

Daniel Cormier: ‘Prochazka je poseban talent, ali jedna stvar će mu naštetiti u meču protiv Pereire‘

Jiri Prochazka

 RADIM STRACHOň/MFDNES + LN/PROFIMEDIA Radim Strachoň/mfdnes + Ln/profimedia
Bivši UFC-ov prvak smatra da bi ‘ring rust‘ mogao imati velikog utjecaja na izvedbu češkog poluteškaša

Predstojeći vikend donosi nam spektakularnu UFC 295 priredbu u Madison Square Gardenu, a u glavnoj borbi večeri najjača svjetska MMA organizacija dobit će kralja poluteške divizije. Bivši prvak Jiri Prochazka vraća se nakon ozljede i gotovo 17-mjesečnog izbivanja iz oktogona, a s druge strane čekat će ga Alex Pereira. Po mišljenju Daniela Cormiera, upravo bi Prochazkina pauza i neaktivnost mogli odigrati ključnu ulogu u okršaju za upražnjenu titulu s "Poatanom".

"To što je postao prvak u kratkom periodu govori vam koliko je poseban talent, ali nije ga dugo bilo ovdje. Smatram da će mu pauza naštetiti", rekao je Cormier u svojoj "DC & RC" emisiji na ESPN-u, pa nastavio: "Vraća se direktno u borbu za pojas i vjerujem da će ‘ring rust‘ imati utjecaja, osobito u ranoj fazi meča".

Cormier je naglasio kako je Pereira, u razdoblju Prochazkine rehabilitacije, bio vrlo aktivan. Podsjetimo, brazilski borac je u tom intervalu odradio četiri izuzetno jaka meča. Pobijedio je Seana Stricklanda i nokautirao Israela Adesanyu za titulu srednje kategorije, a onda od istog borca i sam bio nokautiran te ostao bez pojasa, da bi, na koncu, prešao u višu kategoriju i krajem srpnja ove godine slavio (podijeljenom sudačkom odlukom) nad Janom Blachowiczem u svoj "light heavyweight" debiju. Hoće li Pereirina aktivnost, odnosno Prochazkina neaktivnost, doista biti ključan faktor u nadolazećem obračunu - saznat ćemo vrlo brzo.

Linker
03. svibanj 2024 08:08