UFC

Daniel Cormier tvrdi da Chimaev mora napasti pojas: ‘Ako pobijedi Costu, ne možete reći da nije zaslužio!‘

Khamzat Chimaev

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Prije je bio predodređen za izazivača u velteru, ali to je prošlo davnih dana

Daniel Cormier misli da je Paulo Costa svojevrsna odskočna daska za Khamzata Chimaeva da dođe do borbe za pojas u srednjoj kategoriji. Chimaev (12-0, 6-0 UFC) vraća se u oktogon da bi se suprotstavio Costi (14-2, 6-2 UFC) na UFC-u 294 21. listopada (deseti mjesec) u Etihad Areni u Abu Dhabiju.

Costa će biti prva protivnik Chimaevu još od rujna (deveti mjesec) 2022. godine kada je brzo završio Kevina Hollanda. Njegova odsutnost izazvala je mnoga pitanja, ali u svakom slučaju, Cormier vidi velike implikacije za "Borza" ako uspije pobijediti Costu.

“Ne razumijem zašto se Khamzat Chimaev nije ponovno borio otkad se borio s Kevinom Hollandom. Ovdje ima puno više detalja no što ih znamo. Možda ću malo prokopati da ih otkrijem, ali on se bori protiv Paula Coste. Ako ga pobijedi, mora dobiti priliku za pojas u srednjoj kategoriji I mislim da se nitko ne može ne složiti s tim. Ne vjerujem da vam pobjeda nad Gilbertom Burnsom, dizanje u višu kategoriju i sada pobjeda protiv Paula Coste ne daje priliku za naslov prvaka. To vas čini izazivačem broj jedan”, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu.

Prije nego što je pobijedio Hollanda, bio je predodređen za izazivača u velteru kada je pobijedio izazivača za titulu Gilberta Burnsa na UFC-u 273. ali to je prošlo davnih dana. Cormier vidi pobjede nad Burnsom i Costom kao veliki plus kada se priča o tome tko konkurira za borbu za pojas u srednjoj kategoriji.

“Mislili smo da će nas borba s Gilbertom Burnsom mnogo naučiti o Khamzatu, a bome i jest. To nas je naučilo da je on dobar kakav god dolazi u kavez. Također nas je naučilo da će se, bez obzira na razinu natjecanja, ovaj mladić natjecati na isti način. Pobijedio je u vrlo natjecateljskoj borbi protiv Gilberta Burnsa, ali spremnost Gilberta Burnsa da stoji u vatri i bori se s njim je ono što je ovu borbu učinilo natjecateljskom. Sada ima većeg tipa u Paulu Costi koji je spreman učiniti istu stvar”, zaključio je Cormier.

Linker
02. svibanj 2024 17:32