UFC

Khamzat najavio da će prebiti i rasplakati Costu: ‘On nije Brazilac, a ja želim imati najmanje tri pojasa!‘

Khamzat Chimaev

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Borz‘ i ‘Eraser‘ obračunat će se na UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju

U četvrtak je i službeno potvrđeno kako će Khamzat Chimaev (12-0) i Paulo Costa (14-2) odmjeriti snage u sunaslovnoj borbi UFC 294 priredbe koja će se 21. listopada održati u Abu Dhabiju. "Zla krv" između dvojice navedenih boraca rodila se još u rujnu prošle godine kada su se verbalno obračunali u prostorijama UFC-ovog Performance Instituta u Las Vegasu, nakon čega se sukob samo produbljivao, a epilog će imati u oktogonu Etihad Arene. "Borz" je prisustvovao jučerašnjem UFC-ovom "eventu" u Londonu, a tom je prilikom, na sebi svojstven način, najavio i svoj okršaj s "Eraserom".

"Rasplakat ću tog tipa u kavezu kao što uvijek radim", rekao je Chimaev novinarki TNT Sportsa, pa prokomentirao činjenicu da se nije borio skoro godinu dana:

"Svi me se boje, Usman kaže da je on ‘boogeyman‘, ali svi ti momci razmišljaju o meni i kad dođe do borbe onda imaju operacije, probleme... Borit ću se sa svakim, pitajte Danu Whitea, nikad nisam rekao ‘ne‘, uvijek sam spreman. Dugo vremena me nije bilo, ali tijekom tog razdoblja sam trenirao".

Khamzat i Costa borit će se u srednjoj diviziji, a Čečen sa švedskom adresom ističe kako mu nije problem boriti se u bilo kojoj kategoriji i kako želi osvojiti više titula.

"Borit ću se u svim divizijama, nije mi važno... Kad se Jiri Prochazka ozlijedio, pitao sam Danu da se borim s Gloverom Teixeirom za titulu u poluteškoj kategoriji. To se nije dogodilo, ali sve moje titule će doći uskoro, spreman sam za sve divizije. Ciljam Israela Adesanyu ako ostane prvak, ali ciljam na sve prvake, želim imati najmanje tri pojasa", rekao je Chimaev, pa za kraj odgovorio na pitanje novinarke o tome što se od njega može očekivati u Abu Dhabiju:

"Da razbijem nekoga i zaradim novac. Rasplakat ću tog tipa i poslati ga kući u Brazil. Nitko ga ne voli, zato svi Brazilci navijaju za mene. On nije Brazilac, razbit ću ga i rasplakati".

Linker
29. travanj 2024 20:25