UFC

Paulo Costa o meču protiv Chimaeva: ‘Svi su htjeli taj meč osim njega, konstantno je prozivao velteraše‘

Paulo Costa (lijevo) i Khamzat Chimaev (desno)

 Instagram (paulo Costa | Khamzat Chimaev)
Brazilski borac srednje kategorije tvrdi da ga je Chimaev pokušao izbjeći

Jedan od najuzbudljivijih i najiščekivanijih MMA mečeva u nastavku godine definitivno će biti onaj između Khamzata Chimaeva i Paula Coste. Dvojica boraca srednje kategorije ugovorili su obračun na UFC 294 eventu koji će održati 21. listopada (deseti mjesec) u Abu Dhabiju.

Rivalstvo između Coste i Chimaeva ‘‘rodilo se‘‘ prošle godine, u devetom mjesecu. Chimaev se trebao boriti protiv Natea Diaza na UFC 279 eventu, a tijekom posjete UFC-ovom Performance Instituteu, Khamzat je naišao na Costu koji je unutar UFC-ovih prostorija trenirao zajedno s Jakeom Shieldsom. Došlo je do verbalnog sukoba, a malo je nedostajalo da verbalni sukob pređe u fizički obračun. Chimaeva je ipak smirila njegova mnogobrojna ekipa, a Costa i Jake Shields niti u jednom trenutku nisu djelovali preplašeno, unatoč ogromnoj brojčanoj nadmoći Khamzatove ekipe.

Chimaev je nedugo poslije prouzrokovao još nekoliko incidenata, zatim je prekoračio gornju granicu velter kategorije i na UFC 279 eventu borio se protiv Kevina Hollanda. Lakoćom je Chimaev porazio Hollanda, a temelji koje su on i Costa postavili za međusobni obračun, nastavili su se nadograđivati. Nerijetko smo čitali i slušali o njihovim međusobnim prozivkama i UFC-ovi fanovi silno su se nadali tom meču. ‘‘Matchmakeri‘‘ su uslišali želje fanova, ali prema Costinim navodima, Khamzata Chimaeva nije bilo lako nagovoriti na taj meč.

‘‘Ja uistinu želim taj meč, jako sam htio tu borbu. Dana White također silno želi taj meč, kao i publika. Ali ne i Chimaev. On (Chimaev) ne želi tu borbu, a dao je sve od sebe da se bori s nekim drugim. Leon Edwards, Belal Muhammad, Kamaru Usman, prozivao je sve te tipove. Htio je samo tipove iz niže kategorije, ali to je bila ludost na neki način, jer on se više ne bori u velteru. Planirao je preći u srednju kategoriju, ali pokušavao je privući tipove iz veltera da pređu u srednju kategoriju, umjesto da se bori protiv borca koji je uistinu u srednjoj kategoriji.‘‘, pojasnio je Costa u MMA Houru.

Kad su u pitanju koeficijenti za ovaj meč, kladionice vide Chimaeva kao ogromnog favorita. Oko 1,30 u prosjeku iznosi koeficijent na pobjedu Khamzata, dok se koeficijent na pobjedu Coste kreće od 3,40 pa sve do 3,85. Naravno da Costa ne obraća veliku pažnju na to i vjeruje da će ekspresno poraziti neporaženog Khamzata.

‘‘Mislim da će ovo biti luda borba i završit će u prvoj rundi. Nokautom će završiti. Neću ga pokušavati završiti ‘submissionom‘. Ja sam crni BJJ pojas, ali neću pokušavati doći do ‘submissiona‘. Mislim da neće niti on tražiti pobjedu ‘submissionom‘. Preferiram nokaut. Sve u vezi ovog meča je sjajno i bit će to odlična borba.‘‘, zaključio je Costa u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Linker
02. svibanj 2024 21:01