UFC

Daniel Cormier: ‘Učiniti borbu dosadnom je recept za pobijediti Israela Adesanyu‘

DC i Adesanya

 Mmanews
Također smatra da je potrebno ignorirati publiku i njihovo negodovanje

Ove je godine Israel Adesanya već dvaput obranio titulu u srednjoj kategoriji pobjedama protiv Roberta Whittakera i Jareda Cannoniera, a noćas ima priliku ne samo i po teći put ove godine obraniti titulu nego i osvetiti dva prethodna poraza iz kickboksa od Alexa Pereire.

No, Adesanya nije neporažen ni u MMA-u. Početkom 2021. godine odlučio je prijeći u polutešku kategoriju i napasti titulu koju je u to vrijeme držao Jan Blachowicz, no naletio je na tvrđi orah nego što je mislio te je poražen jednoglasnom sudačkom odlukom, a nakon toga se vratio u srednju kategoriju i nastavio braniti svoju titulu.

Daniel Cormier smatra da je upravo to recept da se pobijedi Adesanya. Iako je to nazvao ‘‘dosadnim‘‘, to ne mora nužno biti slučaj:

‘‘Ne sjećam se s kim sam točno pričao o tome, ali ono što se generalno može reći Izzyjevim protivnicima kao analitičar jest: učinite borbu dosadnom. Jer kada ju učinite dosadnom vi ste i dalje u borbi. Yoel Romero ju je učinio dosadnom i izgubio je 3-2, Robert Whittaker u posljednjoj… Nema boljeg recepta kako se treba boriti protiv Izzyja od onog Whittakerovog, Kelvin Gastelum je jedini koji je preživio tučnjavu s Adesanyom. Morate biti strpljivi, morate biti u redu s tim da publika ne uživa u borbi‘‘, rekao je Cormier.

Adesanya je taj kojeg se nakon posljednjih nastupa kritiziralo zbog neatraktivnosti i zbog pretjerano defanzivnog stila, a ukoliko Pereira noćas bude išao na sve ili ništa, bit će mu dosta izazovno nametnuti takvu dinamiku borbe protiv fizički impozantnog borca kao što je Pereira.

Linker
24. travanj 2024 04:28