UFC

Sitno odbrojavamo do UFC 281 eventa! Saznajte sve bitne informacije o ovoj priredbi

Israel Adesanya i Alex Pereira 

 Vanessa Carvalho/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dvije borbe za pojas i još mnoštvo uzbudljivih nas očekuju noćas

Došao je i taj dan! Odbrojavamo sitno do UFC 281 priredbe koju predvode stari rivali Israel Adesanya i Alex Pereira, a ovo će im biti sveukupno treći susret. Već su se dva puta međusobno borili u kickboksu i oba puta je pobjede odnio Pereira, a jednom ga je čak i teško nokautirao.

Što UFC 281 donosi?

U ovom trećem, ali ujedno i prvom MMA susretu Adesanya će imati priliku osvetiti poraze iz prošlosti, a vjerujem da će i biti dodatno motiviran s obzirom na kritike koje je na svoj račun dobio nakon nekoliko posljednjih nastupa. Iako je to legitiman način pobjede, za razumjeti je da fanovima to nije atraktivno te da se od njega očekuje više pogotovo s obzirom na njegove ranije nastupe.

UFC 281 donosi još jednu borbu za titulu, i to u slamka kategoriji između Carle Esparze i Weili Zhang. Esparza je ove godine osvojila titulu protiv Rose Namajunas u, blago rečeno, užasnoj borbi, ali sasvim je sigurno da će Weili dati sve od sebe da ta borba ne bude takva. Što se kladionica tiče, većina ih više vjeruje Kineskinji i to da će pobijediti nokautom/tehničkim nokautom. Jesu li u pravu, saznat ćemo noćas.

Dustin Poirier i Michael Chandler također se bore na ovom eventu, a radi se o okršaju dvojice rangiranih boraca lake kategorije. Dustin ove kalendarske godine još nije nastupao, a zadnji meč odradio je prije nešto manje od godinu dana kada je poražen od Charlesa Oliveire. S druge strane Chandler dolazi iz pobjede, i to protiv Tonyja Fergusona kada ga je teško nokautirao ‘‘front kickom‘‘ ranije ove godine. Šuška se da bi pobjednik ove borbe mogao biti sljedeći izazivač, ali iskreno se nadam da tu neće zaboraviti Beneila Dariusha.

Frankie Edgar odradit će svoj posljednji profesionalni nastup protiv Chrisa Gutierreza, a ‘‘main card‘‘ otvaraju Dan Hooker i Claudio Puelles. Na preliminarnom dijelu će također biti odličnih borbi, primjerice ona između Brada Ridella i ‘‘Moicana‘‘. Hoće li Ridellov ‘‘stand up‘‘ biti previše za ‘‘Moicana‘‘ ili će nekako uspjeti doći do leđa, saznat ćemo noćas.

Također, vraća se i Dominick Reyes nakon dosta duge pauze, a protivnik će mu biti Ryan Spann koji je, usput rečeno, pao na službenom vaganju. Iako Spann nije elitni hrvač koji bi mogao Reyesa zadržati u parteru, vidjet ćemo koja verzija ‘‘Devastatora‘‘ će se se pojaviti. Reyes je trenutno u nizu od tri poraza od čega su dva nokauta, tako da mu je noćašanja pobjeda imperativ.

Gdje i kada se priredba može gledati?

Što se tiče prijenosa, često dobivamo upite za ‘‘linkove‘‘, no s obzirom da se radi o piratstvu, njih ne smijemo i ne želimo dijeliti. Razumijemo da živimo na Balkanu i da je UFC-ov PPV debelo iznad naših standarda, vjerujemo da ćete se za prijenose sami snaći što je u redu.

Rani preliminarni dio počinje već u ponoć, a preliminarni u 2:00. Glavni dio počinje u 4:00, tako da nam samo ostaje čekati početak eventa, a do toga pogledajte finalna sučeljavanja između aktera noćašnjeg UFC 281:

Linker
28. travanj 2024 00:08