UFC

DC priznao: ‘Nisam bio isti borac u porazima protiv Miočića, operirao sam leđa i trebao sam se povući‘

Miočić vs. Cormier

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Smatra da je karijeru trebao zaključiti nakon osvajanja pojasa 2018.

U svojoj karijeri Daniel Cormier osvajao je pojaseve u poluteškoj i teškoj kategoriji. Doduše, do pojasa u poluteškoj je došao kada je isti Jonesu oduzet jer je prouzrokovao prometnu nesreću i pobjegao, tako da su se za titulu borili DC i ‘‘Rumble‘‘ Johnson. ‘‘Submissionom ‘‘ je pobijedio Cormier i uzeo pojas, a 2018. je nokautirao Stipu Miočića te je tad uzeo pojas i u teškoj.

Međutim, Cormier je imao i operaciju leđa te smatra da je mogao puno više toga učiniti da ozljede nije bilo. Kod Ariela Helwanija u ‘‘The MMA Houru‘‘ je progovorio upravo o toj temi, a Helwani ga je pitao da li bi mu tijelo izdržalo još jedan ‘‘title run‘‘:

‘‘Mislim da ne bi. Kada sam se borio sa Stipom Miočićem nakon moje operacije leđa, ja nisma bio isti borac kao prije. Nisam mogao hrvati! Trebao sam stati 2018. godine. Trebao sam se umiroviti nakon borbe sa Derrickom Lewisom, pogotovo nakon te operacije. Bio sam toliko ograničen da je to ludo‘‘, rekao je Cormier.

‘‘Na svojim hrvačkim treninzima sam radio runde od 30-40 minuta, a nakon toga preskakao konopce i radio hrvačke pokrete bez fizičkog kontakta s drugima. Nisam mogao hrvati kako sam htio.‘‘

Na kraju je i izrazio žaljenje što je svoju posljednju borbu u karijeri morao odraditi u praznom UFC-ovom Apexu, a to je bila i treća borba protiv Miočića koju je tom prilikom izgubio.

Svašta je DC pričao s Helwanijem, a složio je i diskutabilnu listu svojih TOP 5 boraca svih vremena koju možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 03:30