UFC

Daniel Cormier upozorio Pereiru: ‘Jan Blachowicz skida glave, ne smiješ dopustiti da te pogodi‘

 Jan Blachowicz 

 Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
Iako je nedavno napunio 40 godina, simpatični Poljak je pokazao kako njegovo vrijeme i dalje nije prošlo

Teškim je nokautom Alex Pereira izgubio titulu u srednjoj kategoriji od svog rivala Israela Adesanye, a na razočarenje mnogih, trilogiju u UFC-u za sada nećemo gledati. Umjesto toga, ‘‘Poatan‘‘ je odlučio podići kategoriju i okušati se u poluteškoj, a već je poznat i protivnik i priredba na kojoj će to i učiniti.

Bivši prvak Jan Blachowicz bio je jedan od prvih boraca koji su Pereiru prozvali kad je najavio da će prijeći u polutešku. UFC mu je odlučio tu želju i ispuniti te je meč između Blachowicza i Pereire ugovoren za UFC 291 krajem sedmog mjeseca.

Jan već ima upisanu pobjedu nad trenutnim prvakom srednje kategorije, a sada želi i onu nad bivšim prvakom. Daniel Cormier je Pereiru upozorio da protiv Blachowicza mora biti oprezan i da se mora paziti njegove ‘‘legendarne poljske snage‘‘:

‘‘Već smo vidjeli da je Adesanya u obje borbe Pereiru bio jako uzdrmao. Jan Blachowicz ga jednostavno ne smije pogoditi. Blachowicz udara prejako. Već smo vidjeli kako je Jan u nekoliko navrata ljudima gotovo skinuo glave; Lukeu Rockholdu i Dominicku Reyesu. Način na koji on može nokautirati protivnika je jednostavno strašan‘‘, rekao je Cormier u ‘‘DC&RC‘‘ podcastu.

U drugom mjesecu je Jan napunio 40 godina, ali smo u meču protiv Ankalaeva vidjeli da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo. Taj meč je po mnogima izgubio, no realnost je takva da je meč uistinu bio jako blizak.

Uspije li Blachowicz pobijediti i Pereiru, UFC mu je obećao još jednu priliku da zasjedne na tron poluteške kategorije.

Linker
01. svibanj 2024 06:27