UFC

Daniel Cormier vjeruje da Tony Feguson može pobijediti Pimbletta: ‘Još ima tu misao da može biti prvak‘

Tony Ferguson

 : Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ukoliko bi u svom posljednjem meču pobijedio Pimbletta i UFC-u upropastio brojne planove, bio bi to pravi spektakularni kraj

Kvaliteta koju Tony Feguson bez ikakvih dvojbi posjeduje jest svakako upornost. Iako ga u posljednje vrijeme ne ide najbolje, ‘‘El Cucuy‘‘ ne odustaje nego svaki put iznova ugovara nove borbe. Najnoviji slučaj jest nedavno ugovaranje borbe protiv Paddyja Pimbletta na UFC 296 priredbi u dvanaestom mjesecu.

Mnogi su ga nakon teškog poraza i brutalnog nokauta od Michaela Chandlera pozvali da se umirovi i da si to više ne radi, no Tony nije poslušao takve savjete. Daniel Cormier smatra da je Tonyjevo vrijeme prošlo, ali da u sebi ima dovoljno borbe da pobijedi Pimbletta:

‘‘Reći ću vam nešto, a ova izreka je starija od vremena: svaki prvak u sebi ima još jednu noć. Vidjeli smo to kod Georgea Foremana kada je pobijedio Michaela Moorera. Nije mu bilo mjesto u ringu s Michaelom Moorerom, ali vidjeli smo mnoge dobre borce kako u sebi imaju još jednu noć. Tada bi nas podsjetili na ono što su znali biti u najboljim danima‘‘, rekao je Cormier na svom YouTube kanalu.

‘‘Zamislite što bi se dogodilo Tonyju Fergusonu da pobijedi Paddyja Pimbletta. Sjedio sam jednom s njim na susretu boraca kada je rekao da mu treba još pet borbi do titule. Ne može se reći da je izgubio želju za borbom. Nije izgubio misao da može biti svjetski prvak‘‘, dodao je.

Svjetski prvak sigurno više ne može biti, no može se od sporta oprostiti s pobjedom. Ukoliko bi u svom posljednjem meču pobijedio Pimbletta i UFC-u upropastio brojne planove, bio bi to pravi spektakularni kraj.

Linker
02. svibanj 2024 09:31