UFC

Tony Ferguson: ‘Kakva mirovina? Kad riješim Pimbletta, želim McGregora, samo da ga USADA ne s***e!

Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Inzistira na tome da nije ‘izgubio korak‘

Tony Ferguson ponovio je da se ne namjerava povući, a čak ima i veliki plan nakon UFC-a 296. Ferguson (25-9, 15-7 UFC) pokušat će zaustaviti niz od šest izgubljenih borbi kada se suprotstavi Paddyju Pimblettu (20-3, 4-0 UFC) 16. prosinca u Las Vegasu. Ime Pimblett uzbudilo je Fergusona kad mu je spomenuto, a bivši privremeni prvak u lakoj kategoriji želi krenuti za još jednom međunarodnom superzvijezdom ako se uspije vratiti u stupac pobjeda.

“Nemam ništa protiv djeteta. Patrick se čini kao prilično legitiman tip. Postaje prilično velik, njegov ‘stand-up‘ je OK, ali njegova igra na parteru je puno bolja. Volim se boriti protiv internacionalaca. Super je, sviđa mi se. Loviti Khabiba dugo vremena i tražiti ‘McNuggetsa‘ (Conor McGregor), ovo je otprilike onoliko blizu koliko će biti u ovom trenutku. Dakle, čim riješimo ovog tipa, krenut ćemo za Conorom ako ga USADA ne s***e.”

Ferguson je bio u redu za borbu s tadašnjim prvakom u lakoj kategoriji Conorom McGregorom nakon što je osvojio privremeni naslov u listopadu 2017. na UFC-u 216, ali ta se borba nikada nije ugovorila Ferguson je rekao da se ponovno okupio sa svojim starim timom i inzistira na tome da nije izgubio ni korak unatoč tome što njegov niz poraza pokazuje suprotno.

“Imam s***a za obaviti. Natječem se 35 godina. Nisam ni blizu kraja. Ono što će trebati je sjajan tim koji me doveo do mog pojasa prvaka, mog privremenog pojasa. Imao sam sjajnu ekipu, ali držanje za određene stvari ponekad može biti vrlo štetno za vas, što ponekad jednostavno morate otpustiti i čvrsto držati stvari koje vas drže. A to vrijedi za vjeru, obitelj i prijatelje.”

Iako je Ferguson svjestan priče da bi ga UFC mogao koristiti za nastavak izgradnje Pimblettove zvijezde, 39-godišnjak je rekao da njegova želja za natjecanjem još uvijek postoji.

“Ne želim se povući. To nije u mom procesu razmišljanja", zaključio je.

Linker
28. travanj 2024 21:18