UFC

Daniel Rodriguez frustriran je navodima da nije zaslužio pobjedu: Pozvao je Jinglianga na revanš

Daniel Rodriguez

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov velteraš tijesnom odlukom sudaca došao je do pobjede protiv Li Jinglianga

Koliko je samo simpatija pokupio Li Jingliang proteklog tjedna uoči, ali i nakon UFC 279 eventa. Kineski velteraš prvo je ostao bez borbe s Tonyjem Fergusonom, a nakon što je UFC svoje glavne zvijezde tog eventa (Natea Diaza, Khamzata Chimaeva) upario tako da im ne propadnu nastupi nakon Khamzatova pada na vagi, najgore je prošao Jingliang.

‘‘Leechu‘‘ je na kraju preostalo boriti se protiv Daniela Rodrigueza koji je na vaganju bio gotovo četiri kilograma teži od njega. Ne samo da se Jingliang borio protiv osjetno težeg protivnika, nego i protiv puno manje zvučnog imena nego što je Tony Ferguson. Može se pretpostaviti kako je Rodriguez u ovom trenutku donekle i teži protivnik od Fergusona.

Dakle, Jingliang je bez ikakve dileme najgore prošao u rošadi ‘‘fight carda‘‘, a sve je kulminiralo samom borbom. Jingliang je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom, a velika većina MMA javnosti smatra da je pokraden i da je zaslužio pobijediti Rodrigueza.

Pogledate li na portalu mmadecisions.com kako su medijski predstavnici bodovali ovaj meč, uočit ćete kako je njih 21 bodovalo meč u korist kineskog borca, a samo su Jed Meshew i Tim Burke vidjeli Daniela Rodrigueza kao pobjednika.

Unatoč svim žrtvama koje je Jingliang odradio za UFC, ali i za fanove koji nisu ostali bez jedne borbe na UFC 279 eventu, svejedno je kineski borac na kraju ostao bez pobjede i s gorkom uspomenom na UFC 279 event vjerojatno se vratio kući.

‘‘Hvala svima koji me podupirete, osjetio sam puno ljubavi tijekom tjedna. Vi ste oni zbog kojih se borim. Borim se za svoje ljude, moju obitelj i svoje snove. Nastavit ću ići putem koji sam odabrao. Nikada neću stati i uzet ću ono što mi pripada. Čestitke Danielu Rodriguezu, mojem prijatelju.‘‘, napisao je ‘‘Leech‘‘ na svom Instagram profilu, a na ovakav način pričaju pravi sportaši.

Ipak, gostujući u MMA Houru, Li Jingliang nosio je majicu s natpisom ‘‘ROBBED (POKRADEN)‘‘ i Helwaniju je rekao:

‘‘Naravno da mislim da sam pobijedio. Pobijedio sam u tom meču. Kad je Bruce Buffer pročitao rezultat, nisam mogao vjerovati. Mislim da se radi o nepravdi. Mogu prihvatiti poraz, ali molim nekog da mi objasni zašto sam izgubio. Objasnite mi to, molim vas.‘‘, rekao je ‘‘Leech‘‘.

I dok se mnogi slažu s njim i javno ga podržavaju, Daniel Rodriguez ni kriv, ni dužan mora se nositi s kritikama da je nezasluženo pobijedio. Odluku nije donio on, a meč je zapravo bio poprilično tijesan. 88 naprema 78 statistika je pogođenih značajnih udaraca u korist Rodrigueza. U drugoj i trećoj rundi Rodriguez je pogađao više značajnih udaraca od Jinglianga, a kineski borac upisao je jedno rušenje, ali bez ikakve kontrole i nanesene štete. Radi se o ishodu za koji se ne može tako lako reći da je ‘‘krađa‘‘, a Rodriguez je spreman potvrditi svoju pobjedu revanšem.

‘‘Svi pričaju gluposti o tome da sam izgubio! Odradimo revanš!‘‘, poručio je Rodriguez putem Instagrama i pritom je označio Jinglianga i Danu Whitea.

Revanš bi možda bio i najpoštenija opcija. ‘‘D-Rod‘‘ je prvotno imao dogovoren meč protiv Kevina Hollanda u ‘‘catchweightu‘‘ i zato je bio osjetno teži od Jinglianga. Ovako UFC može dogovoriti velteraški obračun ako budu ugovarali revanš, a oba borca imat će priliku dokazati tko je uistinu bolji.

Linker
26. travanj 2024 16:47