UFC

Darežljivi Dana White podijelio čak 11 bonusa! Pogledajte tko je sve nagrađen

  Raul Rosas Jr.  

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Materijala nije nedostajalo

Od 12 borbi na UFC 282 eventu vidjeli smo čak 10 prekida, i to vrlo atraktivnih, ali i neočekivanih. Zato je UFC predsjednik Dana White pokazao posebnu darežljivost te podijelio čak 11 bonusa. Deset ih je podijeljeno individualnim borcima za izvedbu večeri, a jedan bonus podijelili su dva borca za borbu večeri.

Cameron Saaiman ostao je neporažen, a isto tako je skinuo nulu svome protivniku Stevenu Koslowu. Gledali smo jednu dinamičnu i divlju borbu koja je u konačnici završila u posljednjoj, trećoj rundi. 21-godišnji Cameron inače je pobjednik Dana White‘s Contender Series, a sada je uspješno debitirao u UFC-ovom Oktogonu.

Slično kao i Cameron Saaiman, TJ Brown je također završio borbu pred kraj treće runde. U borbi koja je bila prepuna akcije, u trećoj rundi Brown je zaključao trokut te na pravio polugu na ruci nakon čega je Erik Silva bio primoran tapkati. Ovo je TJ Brownu bio prva pobjeda prekidom unutar UFC organizacije, a isto tako i prvi bonus.

Nakon što je izgubio prvu rundu, Billy Quarantillo je prebacio u višu brzinu i svog protivnika u drugoj rundi. Ovo mu je bio četvrti prekid u UFC organizaciji, te drugi bonus sveukupno.

Nakon tijesnog poraza u posljednjoj borbi, Chris Curtis se vratio na pobjedničke staze, i to kako. Savršen tajming i precizna kontra bili su ključni faktori za nokaut pobjedu, te je trenutno na pet pobjeda u šest nastupa za UFC.

U borbi prepunoj izmjena udaraca s obje strane, Edmen Shahbazyan je svoj finiš pronašao krajem druge runde. Ovime se Shahbazyan vratio na pobjedničke staze nakon tri uzastopna poraza, a da je povratak bio u stilu dokazuje i bonus za izvedbu večeri.

Samo 23 sekunde trebalo je Jairzinhu Rozenstruiku da nokautira Chrisa Dakausa. Oni koji su trepnuli nisu moguće da su propustili udarac koji je Dakausa poslao na pod, te udarca koji je Rozenstruiku donio bonus od $50,000.

Očekivano, dobitnik bonusa za izvedbu večeri je i najmlađi sudionik u povijesti UFC organizacije. Raul Rosas Jr. je svoj posao odradio brzo i efikasno, te ugušio Jaya Perrina već u prvoj rundi.

Nakon najtežeg testa u dosadašnjoj karijeri, Ilia Topuria ostao je neporažen protiv favoriziranog Brycea Michella. Topuria je ostao agresivan tijekom cijele borbe, te u konačnici odveo vrhunskog grapplera na njegov vlastiti teren gdje ga je u konačnici i završio, što je bilo itekako impresivno.

Iako je dobio novog protivnika u posljednji čas nakon što je Robbie Lawler otkazao borbu, Santiago Ponzinibbio nije dopustio iznenađenje. Njegov protivnik Alex Morono pokazao se vrlo opasnim, ali Santiagova desnica ipak je zaključila akciju u trećoj rundi.

Dricus Du Plessis i Darren Till podijelili su bonus za borbu večeri. Nakon vrlo izjednačene borbe u kojoj je Du Plessis uzeo prvu rundu, a Till drugu, treća runda bila je ta u kojoj je Dricus završio Tilla. Za Tilla je ovo bio peti poraz u posljednjih šest nastupa, dok je Du Plessis ostvario četvrtu pobjedu u četiri nastupa unutar UFC organizacije.

Linker
20. travanj 2024 14:00