UFC

Raul Rosas o Sterlingu: ‘Već sada bih ga mogao završiti‘, Aljamain uzvratio: ‘Djeco, nemojte se drogirati‘

Raul Rosas Jr.

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Vrlo samouvjereni mladi Meksikanac vjeruje da već sada može parirati prvaku bantam kategorije

Često smo svjedočili velikom ‘‘hypeu‘‘ koji od samog dolaska u UFC okružuje nekog borca, a nerijetko se ispostavilo da je to bio ‘‘hype‘‘ bez pokrića. Jedan od onih koji mirišu na takav rasplet svakako je Paddy Pimblett, ali to se zasad još nije dogodilo.

Raul Rosas Jr. s druge strane borac je koji je pridobio pregršt fanova nakon UFC 282 eventa. Mladi Meksikanac prošao je kroz 11 godina starijeg Jayja Perrina i prisilio ga je na predaju nakon dvije minute i 44 sekundi borbe.

Rosas konstantno ističe da planira postati najmlađim prvakom u povijesti UFC-a. Jon Jones kao 23-godišnjak postavio je taj rekord, a 18-godišnji Raul Rosas ima pregršt vremena za nadmašiti ga. Mladom Rosasu ne fali samopouzdanja i djeluje apsolutno uvjereno u sve što priča. Tako je Rosas gostujući sinoć u MMA Houru ponovno dokazao koliko zapravo vjeruje u sebe.

‘‘Kad bi mi u ovom trenutku ponudili borbu za UFC-ovu titulu u bantam kategoriji, ne samo da bih mogao pobijediti bilo kojeg borca koji bi držao titulu u tom trenutku, ja bih i završio tipa s pojasom, a to je trenutno Aljamain Sterling. Spreman sam.‘‘, rekao je Rosas, dok je Ariel Helwani djelovao podosta iznenađeno jer mladi Rosas već sada pokazuje takvo samopouzdanje.

‘‘Nadam se da me neće sporo graditi. Spreman sam i nikad nisam išao sporijim putem. Ja se tako često borim jer mi ne treba vrijeme za napredak, već sada sam spreman. Da smatram da ne mogu poraziti prvaka u ovom trenutku, vjerojatno bih usporio, ali znam da imam sve što je potrebno za poraziti prvaka.‘‘, dodao je talentirani Meksikanac.

Brzo su njegovi komentari došli do Aljamaina Sterlinga koji je čak komentirao i video objavljen na Instagram stranici MMA Houra.

‘‘Samopouzdanje je ključ, ali ovo je razlog zašto se djeca ne bi trebala drogirati.‘‘, napisao je Aljo, a dodao je i sarkastični ‘‘tvit‘‘.

‘‘Trebali bi ugovoriti tu borbu. Mislim da će ga Rosas razvaliti. Čuo sam da je Cejudo otpao i Rosas upada.‘‘

Među starijim borcima koji također smatraju da Rosas ipak pretjeruje, našao se i Chris Curtis, još jedan od boraca koji su nastupili na UFC 282 eventu. 35-godišnji Curtis zapravo je uputio savjet mlađim generacijama.

‘‘Upamtite djeco, svako truplo na Mount Everestu nekoć je bilo tijelo neizmjerno samouvjerene osobe.‘‘

Realnost je da mnogi ne vjeruju Raulu Rosasu, ali na njemu je da ih sve uvjeri u svoje riječi i da dokaže kako se nije radilo o ‘‘šupljoj priči‘‘.

‘‘Sve što kažem je istina. Ljudi mi ne vjeruju, ali ja vjerujem u sebe i konstantno im dokazujem da sam u pravu. Završit ću sve svoje protivnike i dokazat ću koliko vrijedim.‘‘, poručio je Rosas za kraj.

Bit će u svakom slučaju jako zanimljivo pratiti nastavak karijere ovog nevjerojatno talentiranog momka. Zasad je odradio sve što je najavio, a s obzirom da se radi o borcu koji je prvi amaterski meč odradio još kao osmogodišnjak, ne treba nas previše čuditi sva ta zrelost koju pokazuje unutar kaveza.

Linker
14. travanj 2024 11:06