UFC

Dariush nezadovoljan ‘matchmakingom‘: ‘Htio sam Poiriera i titulu, a dobio devetog na rang ljestvici‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Spomenuo da je Makhachev dobio napad na titulu a on nižerangiranog borca

Jedan od najboljih boraca UFC-ove lake kategorije Beneil Dariush napokon je zakazao prvu borbu nakon čak 17 mjeseci pauze zbog ozljede. Dariush će se boriti protiv bivšeg dvostrukog KSW-ovog prvaka Mateusza Gamrota na UFC 280 priredbi u Abu Dhabiju.

Gamrot, devetorangirani i Dariush, šestorangirani sastat će se u desetom mjesecu na već odličnoj (i još uvijek nepopunjenoj) priredbi. Nije to scenarij kakav je Dariush priželjkivao s obzirom na njegov rezime i niz, očekivao je nekog iz top 5. No, izgleda da UFC ima drugačije planove za njega.

Dariush je trenutno u nizu od sedam pobjeda, a u trenutno posljednjem nastupu je izdominirao legendarnog Tonyja Fergusona, nakon čega je zakazana borba protiv Makhacheva. Nakon toga dolazi ozljeda i pauza, a u povratku dobiva 9. borca na rang ljestvici dok se Makhachev na istoj priredbi bori za titulu.

‘‘Ne znam da sam se ovome nadao, ali da je Oliveira bio ustrajao na borbi protiv Conora, oni bi organizirali borbu mene i Islama za pojas. Nisam iznenađen‘‘, rekao je Dariush.

Nastavio je: ‘‘Budimo iskreni, ja nisam superzvijezda. Ali on što ljude plaši jest to što ja jedem zvijezde, a nakon toga sam ne postanem zvijezda. Zeznuta je situacija, moguće da ga uopće nisu pitali‘‘, rekao je o borbi protiv Poiriera.

‘‘Dobra stvar s Abu Dhabijem je ta da sam ja prva zamjena ukoliko se netko od Islama ili Oliveire ne pojavi‘‘, zaključio je Dariush.

Linker
20. ožujak 2023 09:27