UFC

Darren Till najavljuje veliki povratak: ‘Vraćam se zdrav i spreman osvojiti svjetsku titulu‘

Darren Till

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekoć veliki UFC-ov potencijal prolazi kroz tešku fazu svoje karijere

Darren Till borac je koji se jako brzo uspinjao do gotovo samog vrha UFC-a, ali nakon poraza od Tyrona Woodleyja u meču za titulu prvaka velter kategorije, Till je strmoglavo pao.

Uslijedio je poraz teškim nokautom od Jorgea Masvidala i prelazak u srednju kategoriju. Podijeljenom sudačkom odlukom Till je pobijedio Kelvina Gasteluma u vrlo tijesnom meču, a uslijedili su porazi od Roberta Whittakera i Dereka Brunsona. Posebno loše izgledao je Till u devetom mjesecu prošle godine, prilikom poraza od Brunsona.

Trebao se Darren boriti u sedmom mjesecu na londonskoj priredbi, a Jack Hermansson bio je zakazan kao njegov protivnik. Till je nastup otkazao zbog ozljede, a i to je nešto što mu se sve češće događa u posljednje vrijeme. Krajem godine Till će napuniti 30 godina i u trenucima kada bi najbolji trenuci karijere trebali krenuti, Till je u vjerojatno najgorim trenucima dosadašnje karijere.

Momak iz Liverpoola ipak ne odustaje i planira se vratiti jači nego ikad prije, a u razgovoru za ESPN podijelio je neke informacije u vezi svog povratka i treninga.

‘‘Nekoliko tjedana me dijeli od povratka (punim treninzima). Pomažem Khamzatu u njegovom kampu gdje se priprema za Natea Diaza, ali istovremeno sam i u kampu gdje radim na svom povratku. Tijelo nikad nije na sto posto, ali vraćam se u nekadašnje stanje, zdrav i spreman osvojiti svjetsku titulu. Rekao bih da ću za nekoliko mjeseci bit spreman za borbu. Želim dva meča do kraja ove godine. Dvije borbe, a zatim slijedi velika godina za mene. Povratak je započeo.‘‘, poručio je Darren.

Dijelić jednog od njegovih treninga prilikom kojeg je odradio i lagani sparing sa Seanom Stricklandom možete pogledati u videu pri dnu teksta. Till je u ranim fazama svoje karijere pokazivao veliki potencijal, a nadamo se kako će u suradnji s Chimaevim vratiti samopouzdanje i pružati ono što zna i može.

Linker
17. travanj 2024 21:02