UFC

Darren Till u novim problemima: U Švedskoj su ga uhitili zbog vožnje automobila pod utjecajem alkohola

Darren Till

 Vanessa Carvalho/Zuma Press/Profimedia
29-godišnji engleski MMA borac pokušao je zataškati svoj prekršaj

Nekoć najveći engleski MMA potencijal, Daren Till, trenutno ne proživljava blistave trenutke svoje karijere. Osim četiri poraza u posljednjih pet nastupa, Till se strašno muči i s ozljedama, a posljednji nastup odradio je u devetom mjesecu prošle godine.

Derek Brunson nanio mu je tada drugi poraz u nizu, a Till je trenutno u fazi oporavka od ozljede i pripremama za povratak u kavez. Prijateljstvo s Khamzatom Chimaevim upoznalo je Tilla s nekim novim metodama treninga i Darren bi uz radišnog Čečena mogao napredovati.

Nekoliko puta je već Till putovao u švedsku, u Allstars dvoranu, kako bi trenirao zajedno s novim najboljim prijateljem. Ali čini se da treninzi nisu jedino što Till radi u Švedskoj. Naime, Till je prema navodima stranih MMA medija bio priveden u Stockholmu zbog vožnje automobila pod utjecajem alkohola.

Prekršaj je počinio 31. srpnja (sedmi mjesec), a prema navodima švedskih novina Expressen, Till je tada zaustavljen i zbog prekoračenja brzine. Vozio je Audi engleskih registracija. Till je tada rekao da je automobil vozila djevojka koja je bila s njim u vozilu, ali ona je to opovrgnula. UFC-ov borac tada je priznao kako je popio jedno ili dva piva u restoranu, ali policija tvrdi da je Till bio vidno alkoholiziran. Tijekom ispitivanja, Till je molio da ga ne privedu jer bi mu to potencijalno uništilo karijeru, ali sva tri alkotesta pokazala su prekoračenje dopuštene gornje granice.

Till je nakon toga priznao kako je pijan upravljao automobilom i prihvatio je zabranu koja mu je izrečena, ali nije poznato kakvu je točno zabranu dobio.

Prekršaj je počinio osam dana nakon eventa u Londonu na kojem se trebao boriti protiv Jacka Hermanssona, ali meč je otkazao zbog ozljede. Bili su to teški trenuci za 29-godišnjeg borca, a čini se kako je tugu ‘‘utapao u boci‘‘, ali i nepoznatoj ženi. Darren nije oženjen, ali sa svojom djevojkom ima troje djece. Ukoliko suvozačica nije bila majka njegove djece, Darren bi se mogao dovesti i u određene obiteljske probleme, ali ne treba previše ulaziti u taj dio njegovog života i privatnosti.

Nekadašnji izazivač za titulu prvaka u UFC-ovoj velter kategoriji očito ne proživljava najblistavije trenutke svoje karijere, ali nije kasno za preokrenuti kompletnu situaciju.

Linker
06. svibanj 2024 05:07