UFC

Darren Till nije izgubio vjeru u svoj potencijal: ‘Definitivno mogu pobijediti Adesanyu i Whittakera‘

Darren Till

 Scott Garfitt/Shutterstock Editorial/Profimedia
29-godišnji ‘‘Scouser‘‘ svjestan je kako mora napraviti određene preinake kako bi došao do vrha

Pet i pol mjeseci prošlo je od posljednjeg nastupa Darrena Tilla pod okriljem UFC-a. Borac iz Liverpoola, u devetom mjesecu protekle godine, ''submissionom'' u trećoj rundi poražen je od strane Dereka Brunsona. Bio je to drugi uzastopni poraz za Darrena Tilla, nakon što je sredinom 2020. godine izgubio od Roberta Whittakera.

Velike nade promocija je polagala u Tilla. Trebao je biti nova velika zvijezda s Otoka. Međutim, 2018. godine pokazalo se kako je prerano dobio priliku za napasti pojas i Tyron Woodley lakoćom ga je savladao. Nakon što ga je Jorge Masvidal brutalno nokautirao u Londonu, Till se odlučio za prelazak u srednju kategoriju.

Jedna pobjeda i dva poraza njegov su rezime unutar te kategorije. Till je i dalje poprilično visokorangiran i okupira osmo mjesto u poretku izazivača. Ipak, pažljivo Darren mora odabrati idući meč, jer treći poraz zaredom, mogao bi ga dobrano udaljiti od vrha kategorije. Uriah Hall jedan je od boraca koji je prozivao Tilla, no Darren se nada borbi protiv Seana Strickland. Hall ima ugovoren meč protiv Muniza, dok Stricklanda zanimaju protivnici koji su bolje rangirani od njega (Strickland je trenutno peti izazivač). Dakle, ''Gorilla'' se vjerojatno neće boriti s niti jednim od tih boraca te preostaje vidjeti s kime će ga ''matchmakeri'' upariti.

Iako je Till u nezavidnoj situaciji s dva poraza u nizu, svejedno nije izgubio vjeru u sebe. Naime, Darren je izgubio od dva vrhunska borca, a nedavno je napunio tek 29 godina. Najbolje vrijeme tek mu slijedi, a ohrabruje ga činjenica da je borcima poput Whittakera jako dobro parirao.

''Izzy i njegovi treneri i dalje govore da žele borbu sa mnom, što je poprilično ponizno od njih, jer ja imam dva vezana poraza. Znam da je i Rob (Whittaker) rekao kako sam mu uz prvaka (Adesanyu) pružio najteži meč, a sve to daje mi malo više motivacije i inspiracije. Budem li radio malo jače i pametnije, a imam prave ljude oko sebe, znam da definitivno mogu pobijediti obojicu (Adesanyu i Whittakera).'', rekao je Till u podcastu Michaela Bispinga.

Naravno, Till je već puno puta govorio iste stvari nakon svojih poraza, no vrijeme je da riječi pretvori u djela. Puno je još potencijalno dobrih godina pred njim i Till još uvijek ima vremena iskristalizirati se kao nova britanska MMA zvijezda. Inače Till je očito odlučio dodatno poraditi i na svom hrvanju, jer danas se na društvenim mrežama pojavila zajednička fotografija njega i Khamzata Chimaeva.

Till i Chimaev nekoliko puta prozivali su se putem društvenih mreža, no to je uvijek prolazilo u šaljivom tonu. Krajem desetog mjeseca prošle godine, Khamzat je u razgovoru za BT Sport izjavio kako mu se Till zapravo sviđa kao osoba te da se radi o jako smiješnom tipu. Čečen je dodao kako rado pomogao Darrenu, ukoliko on želi doći u Stockholm trenirati. Čini se kako su se njih dvojica napokon našli, a o koliko ozbiljnoj i dugoročnoj suradnji se radi, saznat ćemo narednih dana.

Linker
25. travanj 2024 03:23