UFC

(VIDEO) Chimaev i Costa umalo se potukli: ‘Ovo je pravi primjer da je Khamzat lažni gangster‘

Khamzat Chimaev i Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica UFC-ovih boraca imali su verbalni sukob unutar UFC-ovog Performance Institutea

Od samog dolaska u UFC, Khamzat Chimaev nameće osobnost ‘‘gangstera‘‘ i osobe koja je spremna za obračun bilo kad, bilo gdje i s bilo kim. To je na neki način i dokazao kad je u razmaku od deset dana odradio prva dva meča pod okriljem UFC-a, a zatim je dva mjeseca kasnije nastupio po treći put.

Međutim, Jake Shields, legendarni MMA borac i bivši Strikeforceov prvak u srednjoj kategoriji prepričao je zanimljiv sukob između Chimaeva i Paula Coste. Prema njegovim navodima, Costa i Chimaev imali su sukob u ponedjeljak, a sve se dogodilo u prostorijama UFC-ovog Performance Institutea. Shields je pomagao Costi s grapplingom, a tada se pojavio Chimaev i započeo je verbalni sukob.

‘‘Bio sam tamo i odrađivao sam jutarnji trening s Paulo Costom. Prolazili smo kroz određene tehnike i drilove, a odjednom se pojavio Khamzat i počeo je vikati na nas te psovati. Paulo ga je pitao: ‘Želiš li se boriti?‘ Pogledali smo prema Chimaevu, a on je imao 10 tipova oko sebe. Paulo seustao i počeo je uzvraćati s uvredama. Dotrčao sam čuvati mu leđa, jer nisam znao planiraju li ga zaskočiti. Bilo je tamo nekoliko tipova koje ne prepoznajemo.‘‘, započeo je Shields u razgovoru sa Schmo-om te je nastavio dalje s pričom.

‘‘Dotrčali smo do njih i svađa se nastavila, a Khamzat je govorio: ‘Ajmo se odmah boriti, idemo odmah‘. Ali dok je to govorio, istovremeno se udaljavao i silazio niz stepenice. Činilo se kao da se više radi o glumi za kamere. Netko je kasnije rekao da nas je 10 minuta promatrao. Da se htio potući s Paulom, dotrčao bi tamo i počeo bi bacati udarce, a ne bi sigurno stajao sa strane i tražio da se odmah potuku. Mislim da je bio uzrujan jer ga je Paulo nazvao ‘lažni gangsterom‘, a ovo je bio perfektan primjer da je on (Chimaev) lažni gangster.‘‘, dovršio je Shields.

Treba uzeti u obzir da je Jake Shields dugogodišnji timski kolega i prijatelj braće Diaz, a upravo se Nate bori protiv Khamzata Chimaeva ovog vikenda na UFC 279 eventu. Dakle, Shields je možda i pristran, no situacija koja se dogodila ranije ove godine između Chimaeva i Buckleyja odaje dojam da Shields možda i govori istinu.

Sredinom četvrtog mjeseca Till, Chimaev i Buckley imali su bliski susret prilikom kojeg je Buckley tražio od Tilla da ugovore međusobni obračun. Khamzat je sa strane potiho promatrao, a kad se Buckley donekle udaljio, Chimaev je počeo dobacivati i izazivati ga na obračun.

‘‘Nakon što sam odšetao, dva brata (Till i Chimaev) postali su bahati i puni sebe. Pričali su kako ne znaju tko sam ja, iako sam borac s najviralnijim nokautom u povijesti UFC-a. Dobro vi znate tko sam ja. Ali ništa se zapravo nije dogodilo. On (Till) je dobio novog protivnika u vidu Jacka Hermanssona i stoga ne razmišljam o njemu više.‘‘, objasnio je Buckley dva mjeseca kasnije.

Radi se o sličnoj priči kao što je ispričao Shields, samo su okolnosti drukčije. Naravno, nema smisla da se Chimaev tuče s profesionalnim borcima van kaveza, ali zanimljivo je kako ih poziva na obračun van kaveza, a istovremeno ga vidno izbjegava.

Snimku Costina i Khamzatovog verbalnog sukoba možete pogledati pri dnu teksta.

Linker
24. travanj 2024 05:11