UFC

Darren Till umoran je od nastupa u ‘main eventima‘: ‘Muka mi je od mečeva na pet rundi‘

Darren Till i Marvin Vettori

 Instagram (darren Till)
Perspektivni engleski borac zatražio je od UFC-a meč na tri runde i želja mu je ispunjena

Sljedeći nastup Darrena Tilla bit će ujedno i jedan od najvažnijih u njegovoj dosadašnjoj MMA karijeri (18-4-1). 29-godišnjak iz Liverpoola borio se za UFC-ovu titulu prvaka u devetom mjesecu 2018. godine i to je zasigurno njegov najveći meč dosadašnjem tijeku karijere, ali 10. prosinca (12. mjesec) čeka ga jako važan meč.

Till će se boriti protiv Dricusa Du Plessisa i tražit će prekid gubitničkog niza nakon što je upisao dva uzastopna poraza. Robert Whittaker porazio je Tilla u sedmom mjesecu 2020. godine, a Derek Brunson bio je bolji u devetom mjesecu 2021. godine. Ako se pogleda šira slika, Till je u posljednjih pet nastupa upisao četiri poraza i pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom protiv Kelvina Gasteluma.

Dodamo li niz ozljeda zbog kojih je nekoliko puta otkazao svoje nastupe, jasno je kako Till ne proživljava naročito dobre trenutke svoje karijere i novi poraz mogao bi napraviti ogromnu štetu njegovoj karijeri.

UFC ga je stoga upario s nešto lakšim protivnikom, barem u odnosu na one s kojima se borio posljednjih nekoliko godina. Dricus Du Plessis vrlo je dobar borac, ali radi se o trenutno 13-rangiranom izazivaču UFC-ove srednje kategorije. Nije Dricus na razini Roberta Whittakera ili Dereka Brunsona, barem zasad ne. Ukoliko Till želi ostati relevantan pri vrhu kategorije, borce poput Du Plessisa ipak bi trebao pobjeđivati.

Till se u posljednjih pet nastupa čak četiri puta borio u sklopu glavne borbe večeri, a u razgovoru s Michaelom Bispingom, Till je otkrio kako je zapravo inzistirao da se više ne bori u ‘‘main eventu‘‘ i mečevima zakazanim na pet rundi.

‘‘Rekao sam UFC-u da ne želim ponovno nastupati u glavnoj borbi večeri. Muka mi je od mečeva na pet rundi. Samo se želim osoviti na noge i vratiti pobjedama.‘‘, rekao je Till

Darren je inače već neko vrijeme na Tajlandu gdje se priprema za svoj sljedeći nastup. Tamo se susreo s Marvinom Vettorijem, a njih dvojica imali su zakazan meč u četvrtom mjesecu prošle godine. Till je tada otkazao nastup zbog ozljede, a uoči same borbe bile je mnogo uzajamnih prozivki između njih dvojice. Susret na Tajlandu ipak je protekao u prijateljskom tonu.

‘‘Fotografija za koju ste mislili da ju nikada nećete vidjeti. Hvala ti na rundama i savjetima‘‘, poručio je Till objavivši fotografiju s Vettorijem, a Marvin je u komentaru napisao:

‘‘Idemoooo, europska moć.‘‘

Dvadesetak dana dijeli nas od Tillovog sljedećeg nastupa. Nadamo se prije svega da neće ponovno otkazati meč zbog ozljede, a onda ćemo vidjeti koliko je zapravo napredovao kroz treninge na Tajlandu, ali i kroz treninge u Švedskoj s Khamzatom Chimaevim.

Linker
19. travanj 2024 01:10