UFC

Darren Till vraća se krajem ove godine: Protivnik će mu biti nekadašnji Soldićev rival

Dricus Du Plessis i Darren TIll

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Gorilla‘‘ je u opasnosti da upiše treći poraz zaredom, no UFC ga je upario s protivnikom koji nije u top 10

Povratak Darrena Tilla u kavez nakon poraza od Dereka Brunsona čekat će se dulje od godinu dana. Nekoć ponajveći engleski potencijal kad je UFC u pitanju, u velikoj je stagnaciji proteklih nekoliko godina.

Trenutno je na dva poraza u nizu, a u posljednjih pet nastupa upisao je četiri poraza. Krajem ove godine proslavit će 30. rođendan i naravno da još uvijek nije kasno da opravda svoj potencijal.

Tillov rođendan je 24. prosinca (12. mjesec), a proslava će vjerojatno uvelike ovisiti o onome što će napraviti dva tjedna ranije. Naime, Darren Till pristao je na nastup 10. prosinca (12. mjesec) u sklopu UFC 282 priredbe.

Što se protivnika tiče, to će biti Dricus Du Plessis koji je prema informacijama MMA Junkieja također pristao na ovaj meč.

Južnoafrički borac kojeg MMA fanovi iz regije pamte kao velikog Soldićevog rivala iz KSW-a, svoj UFC debi odradio je u desetom mjesecu 2020. godine. Tri pobjede u tri nastupa upisao je Dricus i trenutno je 13. u poretku izazivača UFC-ove srednje kategorije. Pobjedom nad Tillom, Du Plessis bi mogao uskočiti u top 10, jer Darren trenutno okupira deveto mjesto.

Ako uračunamo mečeve izvan UFC-a, Du Plessis je u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Posljednji poraz upisao je upravo protiv Roberta Soldića, u desetom mjesecu 2018. godine. ‘‘RoboCop‘‘ ga je tada nokautirao u trećoj rundi borbe, a Du Plessisu je to bio drugi poraz u karijeri. Trenutno se zaustavio na 17 pobjeda, a upiše li pobjedu protiv Tilla, to će mu biti vjerojatno najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

Linker
20. travanj 2024 10:37