UFC

Daukaus nije zadovoljan odlukom suca: ‘Da je Holland pobijedio, borba ne bi bila poništena‘

Kevin Holland i Kyle Daukaus
 Screenshot
Borac kojem je poništena pobjeda nije zadovoljan načinom na koji su suci reagirali

Sunaslovna borba UFC Fight Nighta 193 između Kevina Hollanda i Kylea Daukausa završila je bez pobjednika, odnosno 'no contest' ishodom ili poništenom borbom. Prvobitno je Daukaus slavio, gušenjem pred kraj četvrte minute prve runde, no slaviti nije mogao jer se odmah krenula pregledavati snimka sudara glavama koji se dogodio ranije. Naime, vidljivo je kako je kod nenamjernog sudara Holland izgubio svijest i sudac Miragliotta odmah je krenuo uskočiti između boraca. Ipak, u idućem trenutku Holland se nastavio boriti pa se sudac odmaknuo.

Sve je rezultiralo spomenutim završetkom te dugim pregledavanjem snimke u kojem su sudjelovali suci Miragliotta, Dean i Smith te UFC-ov matchmaker Sean Shelby i potpredsjednik Marc Rattner. Inicijativom Herba Deana na kraju je odlučeno kako će borba biti poništena.

Sudar glavama možete vidjeti OVDJE.

Ono što Daukausu smeta je činjenica da borba nije bila prekinuta istog trenutka, čime on smatra kako je stavljen u nepravedan položaj. Naime, on je morao nastaviti borbu i pobijediti, da bi mu ta pobjeda onda bila oduzeta. I vjeruje da bi potpuno drugačije bilo da je Holland na kraju pobijedio.

"Smeta me način na koji je ovo završilo. On se svojevrsno oporavio od sudara glavama i sudac Dan nije rekao ništa dok smo se borili. Kevin se također borio dalje i to mi je bilo u redu. Da se isto dogodilo meni, prihvatio bih to. Da se on uspio vratiti tako da se ustao i opako me nokautirao, od toga bi napravili veliku priču na ESPN-u. Rekli bi kako je doživio sudar glavama, a onda se oporavio i nokautirao me. No, zato što se on oporavio, a ja sam ga nakon toga ugušio, dobio sam poništenu borbu", rekao je Daukaus medijima nakon priredbe.

Ono što on govori ima smisla u tome što je sudac Miragliotta trebao prekinuti borbu istog trenutka kad se sudar glavama dogodio. Ovako, dok ne možemo biti sigurni bi li borba bila poništena i u slučaju Hollandove pobjede, ispada da se on borio za 'no contest' ishod.

Sve u svemu, pogreška je suca i revanš bi bio najpošteniji slijed događanja.

Linker
22. travanj 2024 01:48