UFC

De Randamie savladala Ladd uz prerani prekid, fenomenalni Faber vratio se pobjedom u prvoj minuti

Ladd vs. de Randamie
Germaine De Randamie savladala je Aspen Ladd u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 155 održanog u Sacramentu. Za pobjedu joj je trebalo tek 15 sekundi, no dojam je kako je sudac Herb Dean prerano prekinuo borbu. Dvoranu je oduševio povratak Urijaha Fabera koji je nakon samo 45 sekundi završio Rickyja Simona, dok veliku priliku nije iskoristio najbolji BiH borac, Mirsad Bektić.

Borba između Germaine De Randamie i Aspen Ladd trebala je biti borba za prvu izazivačicu bantam kategorije i očekivalo se puno akcije. Na kraju je publika vidjela tek jedan udarac, za koji je Nizozemki trebalo 15 sekundi. Radilo se o desnom krošeu koji je poslao Ladd na pod, a sudac Herb Dean istog trenutka je uskočio i prekinuo borbu. Nažalost, to je bila greška, budući da je Ladd ostala pri svijesti i već se okrenula spremna odgovoriti na idući napad. To je samo jedna u nizu ovakvih pogrešaka za po mnogima najboljeg MMA suca svijeta, koji je već ranije znao prekidati borbe prije nego što bi trebalo.

Rasprodanu dvoranu u Sacramentu oduševio je domaći junak Urijah Faber u svojoj povratničkoj borbi. On je Rickyju Simonu nanio drugi poraz u karijeri, a sebi donio prvu pobjedu nokautom od 2007. godine. 40-godišnji "California Kid" pogodio je fenomenalan desni kroše kojim je uzdrmao Simona i poslao ga na pod, a tamo je posao završio udarcima. Nevjerojatan povratak borca kojeg su svi, uključujući kladionice, u startu otpisali, a on je pokazao kako mu je odmor odlično došao za oporavak tijela i da još uvijek ima što ponuditi.

Nažalost, priliku karijere propustio je najbolji BiH borac Mirsad Bektić, čiji je poraz od Josha Emmetta zapravo otvorio ovu seriju prekidima u prvoj rundi za glavne tri borbe. Prije toga su dvije borbe glavnog programa završile sudačkom odlukom. Karl Roberson je većinu borbe protiv Wellingtona Turmana proveo na leđima, u obrani raznih pokušaja gušenja, no ono što je napravio na nogama, gdje je bio u izrazitoj prednosti, bilo je dovoljno da su dva suca dodijele pobjede. Puno jasnije bila je pobjeda Marvina Vettorija nad Cezarom Ferreirom, budući da je Talijan većinu vremena bio bolji i konkretniji.

Uvodni program donio je pet sudačkih odluka i dva prekida. Andre Fili je još jedan borac koji je u svom gradu slavio prekidom u prvoj rundi, nokautom zaustavivši Sheymona Moraesa, dok se suprotno dogodilo kineskom borcu Pingyuanu Liu, kojeg je nokautirao Jonathan Martinez. John Allan je u glavnoj borbi uvodnog programa jednoglasnom odlukom savladao Mikea Rodrigueza, Julianna Pena je odradila lošu povratničku prvu rundu protiv Nicco Montano, da bi u iduće dvije preokrenula i čisto uzela pobjedu, dok je Ryan Hall dominantnom predstavom savladao Darrena Elkinsa, koji je još jednom oduševio tek činjenicom koliko je udaraca sposoban primiti. Brianna Van Buren debitirala je pobjedom nad Liviom Souzom, dok je Benito Lopez otvorio program pobjedom nad Vinceom Gonzalesom.

UFC Fight Night 155 - Rezultati

Germaine de Randamie def. Aspen Ladd TKO (punches) 1 0:16
Urijah Faber def. Ricky Simon TKO (punches) 1 0:46
Josh Emmett def. Mirsad Bektić TKO (punches) 1 4:25
Karl Roberson def. Wellington Turman - podijeljena sudačka odluka
Marvin Vettori def. Cezar Ferreira - jednoglasna sudačka odluka

John Allan def. Mike Rodriguez -jednoglasna sudačka odluka
Andre Fili def. Sheymon Moraes KO (punches) 1 3:07
Julianna Peña def. Nicco Montaño- jednoglasna sudačka odluka
Ryan Hall def. Darren Elkins -jednoglasna sudačka odluka
Jonathan Martinez def. Pingyuan Liu KO (knee) 3 3:54
Brianna Van Buren def. Lívia Renata Souza -jednoglasna sudačka odluka
Benito Lopez def. Vince Morales - jednoglasna sudačka odluka

Linker
24. travanj 2024 16:07