UFC

Deiveson Figueiredo i dalje razmišlja o bantam kategoriji: ‘Sterling će jako brzo izgubiti titulu prvaka‘

Deiveison Figueiredo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove muha kategorije usmjerio je svoj fokus ka višoj kategoriji

Pomalo iznenađujuća bila je vijest da UFC organizira borbu za privremenog prvaka muha kategorije. Deiveson Figueiredo titulu je osvojio u prvom mjesecu ove godine, a pola godine kasnije, UFC će tražiti privremenog prvaka.

Razlog takve odluke jeste činjenica da će Figueiredo vjerojatno izbivati iz kaveza do kraja godine, a borbom Morena i Kai Kara-Francea, UFC će dobiti jasnog izazivača za Figueiredov sljedeći nastup.

Iako je Figueiredo dugo govorio kako se ne želi boriti po četvrti put zaredom protiv Morena te da želi neke druge izazove, novi meč protiv Morena bit će mu neizbježan u slučaju da Meksikanac večeras upiše pobjedu na UFC 277 eventu. Čini se kako se i Figueiredo pomirio s tim.

‘‘Želim sljedeći meč odraditi u Brazilu. S obzirom da će ovdje raditi UFC event, želim biti siguran da moj meč bude ugovoren za tu priredbu. Želim se boriti s bilo kime tko pobjedi u meču za privremenog prvaka na UFC 277 eventu. Tko god to bio, neka se obračuna sa mnom ovdje, pred mojom publikom.‘‘, poručio je ‘‘Figgy‘‘ u razgovoru za Trocacao Franca podcast.

Jedan od razloga zašto je UFC odlučio okruniti privremenog prvaka mogle bi biti i određene nesuglasice s prvakom muha kategorije. Figueiredo se počeo javno žaliti na svoj honorar, tražio je milijun dolara za novi meč s Morenom, a prijetio je kako će napustiti kategoriju ako mu se ne ispune želje. Figueiredo i dalje ne otpisuje mogućnost prelaska u bantam kategoriju.

‘‘Moram priznati da postoji želja za prelaskom u bantam. Ne znam kada, to samo Bog zna. Dokle god sam uspješan u muha kategoriji i dok imam nekog da me izazove, budite sigurni da ću braniti ono što je moje. Mislim da je pitanje vremena kad će Sterling ostati bez titule, jer nekoliko je tipova koji su daleko bolji od njega. Ako se bude borio protiv Josea Alda, Aldo će ga nokautirati. Puno sam proučavao i T.J. Dillashawa, on je taktički jako dobar i pametan. Kad se bude borio za pojas, ponovno će osvojiti titulu.‘‘, rekao je prvak UFC-ove muha kategorije.

Jedno kratko vrijeme spominjao se potencijalni obračun Figueireda i Petra Yana. Ruski borac ipak je dobio Seana O‘Malleyja kao sljedećeg protivnika. Što se Dillashawa tiče, on će 22. listopada (deseti mjesec) imati priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo.

Bantam kategorija prepuna je vrhunskih izazivača, a borac poput Figueireda bio bi vrhunska akvizicija za ionako jako uzbudljivu kategoriju. Nažalost, bio bi to velik gubitak za muha kategoriju, ali činjenica je da Brazilac sve teže skida kilažu za tu kategoriju.

Linker
26. travanj 2024 21:23