UFC

Deiveson Figueiredo optužuje Brandona Morena: ‘On je izdao Henryja Cejuda‘

Deiveson Figueiredo i Henry Cejudo
 Instagram (deiveson Figueiredo)
Bivši prvak UFC-ove muha kategorije otkrio je određene detalje vezano za Morena

Trilogija između Brandona Morena i Deivesona Figueireda rasplet će dobiti 22. siječnja u sklopu UFC 270 priredbe. Dvojica fantastičnih boraca muha kategorije trebali su se boriti 11. prosinca na UFC 269 priredbi, no njihov meč pomaknut je za nešto više od mjesec dana.

Brazilac Figueiredo nakon remija u prvom meču, poprilično uvjerljivo poražen je u drugoj borbi koja se održala u lipnju ove godine. Moreno je Deivesona završio gušenjem u trećoj rundi i time je postao prvakom muha kategorije. Figueiredo je jedan od razloga poraza pronašao u svojoj vlastitoj dvorani unutar koje se najčešće priprema za mečeve. Brazilac je stoga u sklopu pripremnog kampa za treću borbu otišao u Arizonu te se priključio Henryju Cejudu i Ericu Albaraccinu. Figueiredo se sprijateljio sa Cejudom, a u razgovoru za MMA Junkie otkrio je kako Moreno i Cejudu imaju određenu prošlost između sebe.

''Uživam ovdje, a kada sam pristigao, Henry Cejudo mi je ispričao nešto o Brandonu Morenu. Moreno je živio dvije godine u Cejudovoj kući, a nakon toga je otišao u kamp Benavideza kako bi mu pomogao za borbu protiv Cejuda. On je izdao Cejuda. Bit ću jako sretan kada mu krenem otkinuti glavu kako bi ju predao Cejudu. Ne možete biti izdajnik u našem sportu.'', rekao je ''Deus da Guerra''.

Podsjećamo, Cejudo i Benavidez borili su se krajem 2016. godine, a slavio je Benavdiez podijeljenom sudačkom odlukom. Figueiredo je u istom razgovoru objasnio zašto se odlučio baš za dvoranu u Arizoni te za Henryja Cejuda i Albaraccina.

''Glavni razlog zašto sam došao ovdje jeste fokus i činjenica da sam htio malo biti izvan svoje dvorane. Ali htio sam biti sa Cejudom i Ericom Albarracinom jer je Henry prvak, a Eric je stvorio prvaka. Lavovi hodaju zajedno.''

Biti će zanimljivo vidjeti kakav će napredak pokazati Deiveson Figueiredo u trećem meču. Brazilac je i prije bio poprilično svestran i kompletan borac, no rad s hrvačem poput Cejuda mogao bi podići pojedine aspekte na još višu razinu. Međutim, ne treba zaboraviti kako i Brandon Moreno proteklih godina konstantno napreduje iz borbe u borbu. Sve to čini treću borbu još uzbudljivijom i nema sumnje kako će oba borca doći u svojim najboljim izdanjima.

Linker
24. travanj 2024 14:00