UFC

Deiveson Figueiredo otkrio razloge poraza: ‘Prepustio sam se Božjim rukama‘

Deiveson Figueiredo na vaganju za UFC 263
 Screenshot (youtube, Mmaweekly.com)
Brazilski borac Deiveson Figueiredo otkrio je kako se nije osjećao najbolje u borbi protiv Morena.

Brandon Moreno oduševio je svojom izvedbom na UFC 263 priredbi i postao je novi prvak UFC-ove muha kategorije. Pobijedio je Brazilca Deivesona Figueireda i time se pridružio Jussieru Formigi koji je do sada jedini uspio pobijediti odličnog Figueireda. Iako djeluje kako je Meksikanac napravio sjajne prilagodbe u odnosu na njihovu prvu borbu, Figueiredo je pronašao nekoliko razloga za poraz.

U razgovoru za brazilski ''Combate'' izjavio je kako se nije osjećao najbolje zbog teškog skidanja kilograma, no prepustio se Božjim rukama.

''Nisam imao zdravo skidanje kilograma, stvarno je bilo teško boriti se s kilažom. Hotel sam napustio osjećajući se vrlo loše. Znao sam to neće biti moj dan, no prepustio sam se Božjim rukama, a ulazeći u kavez rekao sam si 'Gospode, neka bude volja tvoja'. Odradio sam borbu, no nisam se borio onako kako mogu.''

Podsjećamo, dvojac se prvotno borio u prosincu prošle godine te je borba završena remijem. Presudio je oduzeti bod Figueiredu za udarac ispod pojasa. Moreno je zasluženo odmah dobio priliku za revanš. ''Deus Da Guerra'' sada smatra da zaslužuje isto.

''Zbilja želim odmah zatražiti revanš od Dane Whitea i nadam se da će mi ga omogućiti zato što sam pobijedio prvu borbu, no oduzeli su mi bod i završilo je neriješenim ishodom. Uzeo je moj pojas, sada želim trilogiju.'', dodao je Deiveson Figueiredo u razgovoru za ''Combate''.

Ipak, Deiveson nije u potpunosti htio umanjiti pobjedu Meksikanca te je uputio i ponešto komplimenata:

''Bila je to njegova noć. Zasigurno je trenirao jako dobro za ovu borbu dok ja nisam imao svoj dan. Sada samo želim doći kući i ponovno trenirati kako bih pokazao tko sam, pravi vlasnik pojasa. Želim četiri mjeseca za pripremu i stabilizaciju. Moja dvorana bila je u fazi raznih promjena i sve to utjecalo je na moju pripremu, no sada se samo želim ponovno pripremiti i opet osvojiti pojas.''

Nije bilo teško uočiti kako je Figueiredo imao ogromnih problema sa skidanjem kilaže, a vagu je prošao doslovno u posljednjim minutama. Niti Brandonu Morenu nije promakao taj detalj, a dotaknuo ga se na konferenciji za medije nakon borbe.

''Budimo iskreni, skidao je previše kilograma. Smatram da je to nepotrebno. Ovaj sport je tako težak zbog skidanja kilaže kako bi stekli nekakvu prednost, kako bi se osjećali energičnije i snažnije od vašeg protivnika. Vidjeli smo u UFC-ovim Embedded videima kako je Deiveson plakao nakon što je prošao na vagi u posljednjoj minuti. Smatram kako je to previše dramatično, no na kraju dana, radi se o odluci njega i njegovog tima.'', rekao je Brandon Moreno.

Linker
26. travanj 2024 21:21