UFC

Sjajni Brandon Moreno završio Figueireda u trećoj rundi i postao novi UFC prvak muha kategorije

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Meksiko je u sunaslovnoj borbi UFC 263 priredbe dobio svog prvog UFC prvaka u povijesti

Šest mjeseci nakon fenomenalne prve borbe koja je završila bez pobjednika, Brandon Moreno savladao je Deveisona Figueireda u revanšu, time došavši do titule UFC prvaka muha kategorije. Nakon sjajne izvedbe prve dvije runde, to je odradio gušenjem u trećoj.

Teško se moglo očekivati kako će nakon onakvog showa koji je ponudila prva borba ovaj dvojac krenuti jednako žestoko. Gotovo tri i pol minute pogledavali su se uz tek poneki udarac, da bi Moreno onda osjetio distancu i na bradu plasirao lijevi direkt, nakon kojeg Brazilac završava na podu. Prvak je tako završio na podu već nakon prve prave akcije. Ipak, nije bio dovoljno uzdrman da bi već tu sve završilo. Oporavio se i nastavio borbu.

image
Brandon Moreno vs. Deiveson Figueiredo
USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

Probudila je ta prva runda prvaka, koji već na samom početku druge dolazi do rušenja. Otprilike minutu pokušavao je nešto napraviti podosta smirenom Morenu, a onda odjednom Meksikanac radi tranziciju. Prvo se dobro okrenuo, a onda ustao odmah ušavši u klinč. Iz tog klinča sad je Moreno taj koji ruši te završava u dominantnoj poziciji. Sjajno je Meksikanac radio, zadržavši kontrolu i tako je, unatoč ne toliko velikom broju udaraca, sigurno uzeo drugu rundu.

Nije Brazilac uspio ništa promijeniti na početku treće runde. Pokušavao je nešto, no još jednom je Moreno pokazao odličan osjećaj za trenutak. Tu se prije svega misli na to kako je vidio priliku za ulazak u novo rušenje i uspio je, no ovog puta uz pravu poziciju. Čvrsto se još tijekom procesa rušenja prebacio na leđa, a onda zatvorio "body triangle" te krenuo tražiti vrat. Kad ga je prvi put pronašao, Brazilac je uspio osloboditi se hvata, no to je bilo samo privremeno. Opet Moreno uspijeva prebaciti ruke, ali iz drugog pokušaja je hvat bio čvrst te Figueiredo tapka nakon samo nekoliko sekundi.

Meksiko je tako dobio svog prvog UFC prvaka rođenog u toj državi, sjajnog 27-godišnjeg momka, Brandona Morena. Jednako sjajna bila je i gesta Figueireda, koji mu je odmah srdačno čestitao, a onda ga i podigao tik što je ovaj oko svog pasa dobio donedavno njegov pojas.

Linker
23. travanj 2024 20:02