UFC

Demetrious Johnson otkrio koga vidi kao sljedećeg dominantnog prvaka UFC-ove muha kategorije

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, One Championship)
Jedan od najboljih boraca u povijesti ovog sporta puno više je očekivao od Deivesona Figueireda

UFC-ova muha kategorija u jednoj je dosta nedefiniranoj situaciji. Iako su Deiveson Figueiredo i Brandon Moreno super atraktivni borci, dojam je kao interes za tom kategorijom ponovno opada, a pitanje je i zašto se nitko nije uspio nametnuti kao sljedeći izazivač.

Da nije došlo do ozljede Figueireda, vjerojatno bi po četvrti puta zaredom gledali obračun njega i Morena. S obzirom da je svako pobijedio po jednom, a prva borba je završila neriješeno, četvrti meč zapravo je i potreban u ovom slučaju. Ali ostali borci u kategoriji čekaju svoju priliku.

Kai Kara-France večeras će se boriti protiv Morena za titulu privremenog prvaka kategorije i pobjedom bi mogao spriječiti četvrti meč između Figueireda i Morena, barem zasad. Međutim, ako Moreno pobijedi, onda ćemo bez ikakve sumnje ponovno gledati njega i Figueireda u kavezu.

Askar Askarov djelovao je kao potencijalno sljedeći izazivač, sve dok nije izgubio od spomenutog KKF-a. Tu se još Alexandre Pantoja nameće kao ime koje bi moglo ugroziti borce na samom vrhu, a ostali rangirani borci ipak u ovom trenutku ne djeluju kao šampionski materijal.

Situaciju u muha kategoriji odlučio je prokomentirati i Demetrious Johnson. ‘‘Mighty Mouse‘‘ dugi niz godina vladao je tom kategorijom i čak 11 puta uspješno je obranio titulu. 2018. godine odradio je svoj posljednji UFC nastup, a nakon poraza od Cejuda, UFC ga je mijenjao za Bena Askrena. Bilo je zanimljivo vidjeti tko će preuzeti tron ove kategorije nakon što se i Cejudo ubrzo povukao.

Figueiredo i Moreno izmjenjivali su se na tronu, a ‘‘Mighty Mouse‘‘ ističe kako je očekivao da će Figueiredo dominantnije vladati tom kategorijom.

‘‘Uistinu sam mislio da je Deiveson Figueiredo taj tip. Atletičan je, udara snažno, ima dobar jiu-jitsu. Mislim da mu jedino kondicija nije na tako visokoj razini, zar ne? Imao je velikih problema i sa skidanjem kilaže jer je velik tip. Brandon Moreno je također dobar, sjajno se kreće, ima dobar rad nogu. Mislio sam da će netko od njih dvojice vladati kategorijom. Kai Kara-France zasad također odrađuje svoj posao.‘‘, započeo je DJ, a zatim je otkrio svog novog kandidata za preuzimanje trona.

‘‘Izuzev njih, tu je Alexandre Pantoja. Mislim da je on glavni kandidat za tron, iako on ne dobiva dovoljno poštovanja od fanova i promocije. Mislim da bi se on trebao boriti za titulu privremenog prvaka jer je pobijedio Brandona Morena, a mislim da je pobijedio i Kai Karu-Francea. Ako moram birati nekog od tih tipova, to bi vjerojatno bio Pantoja. Mislim da je on legitiman. Ima dobru stojku, strašno je tvrd i sjajan je u parteru. Ako Pantoja postane prvakom, mislim da će uspostaviti dominaciju. Ali na kraju dana, ne radi se toliko o pobjeđivanju, koliko o tome da ostanete zdravi, uspješno skidate kilažu i uspijevate odraditi mečeve. Ljudi ne shvaćaju koliko je taj dio težak. Šest godina mi je trebalo za 11 uzastopnih obrana titule. Dug je to period u kojem morate biti konstantni.‘‘, objasnio je Johnson.

Njegovi komentari brzo su došli do Pantoje, koji je s oduševljenjem reagirao na pohvale jednog od najvećih boraca u povijesti ovog sporta.

‘‘Ako bih mogao napraviti pola onoga što je on učinio, to bi bilo sjajno za mene. Jako poštujem tog tipa. Ne samo njegove borbe, nego činjenicu da je obiteljski čovjek i uvijek je prizemljen. Slažem se s njim da je Deiveson imao potencijala biti veliko ime, ali izgubio se negdje putem. Imao je sve da postane taj tip, ali nešto je pošlo po krivu. Ne želim reći da je imao lak put do pojasa, ali možda je izgubio svoju glad nakon osvajanja pojasa.‘‘, rekao je Pantoja.

Ovog 32-godišnjeg Brazilca večeras čeka borba kojom bi se dodatno mogao približiti napadu na pojas. Alex Perez bit će njegov protivnik, a Pantoja bi pobjedom došao do trećeg uzastopnog slavlja. Brandona Morena porazio je 2018. godine, a pobjedu protiv njega upisao je i 2016. godine. Međutim, ta pobjeda iz 2016. godine bila je u sklopu ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ i ne računa se u službeni profesionalni ‘‘score‘‘. Isti slučaj je i s njegovom pobjedom protiv KKF-a.

Linker
19. travanj 2024 23:04