UFC

Demetrious Johnson otkrio šokantno niske plaće dok je bio UFC prvak: U borbi za titulu zaradio 14 tisuća dolara

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, Mmafightingonsbn)

Plaće UFC boraca su česta tema razgovora, a svi već znaju da UFC svojim borcima ne daje bajan novac. Francis Ngannou ih je napustio, između ostalog, i zbog toga, a jučer je i Demetrious Johnson otkrio šokantne iznose koje je zarađivao kao UFC-ov prvak.

Iako je Johnson prvi UFC prvak muha kategorije u povijesti i jedan od najboljih boraca koji su ikad kročili u kavez, plaće koje je dobivao za svoje borbe su jednostavno sramotne. Jučer je svom YouTube kanalu progovorio upravo o tome:

‘‘Kad sam se borio s Dominickom Cruzom za titulu, u ugovoru je stajalo 14 000 dolara za nastup i 14 000 za pobjedu. Tada sam izgubio, dakle zaradio sam samo 14 000 dolara. Nakon toga sam se borio sa Eddieom Winelandom i Ianom McCallom za isti novac. Nakon toga sam dobio novi ugovor te sam dobivao 20 000 plus 20 000 za pobjedu‘‘, rekao je Johnson.

‘‘Onda sam se borio sa Josephom Benavidezom te sam zaradio 20+20, a protiv Johna Dodsona je bilo 23+23. Nakon toga 30+30 tisuća, a onda je napokon došao ugovor kad sam bio prvak gdje sam zarađivao 125 tisuća plus još 50 za pobjedu. No, tada mi nisu dali nikakav dio od PPV-a‘‘, dodao je.

Iako je već poznato koliko UFC plaća, jednostavno je nevjerojatno vidjeti da se borac poput Johnsona za pojas borio za 14 tisuća dolara. Nadao se kako sada u ONE-u nema tih problema i da tamo uistinu i dobiva ono što zaslužuje.

Linker
20. travanj 2024 15:44