UFC

Demetrious Johnson smatra da je Jones nepotrebno dizao kilažu: ‘To je mogao napraviti i kao poluteškaš‘

Demetrious Johnson

 Screenshot (youtube, Morning Kombat)
Prvak ONE-ove muha kategorije vjeruje da je razlika u vještinama prevelika

Odličan dojam ostavio je Jon Jones u svom teškaškom debiju. Ciryl Gane (11-2-0) našao se na suprotnoj strani kaveza, a radi se o teškašu koji je prvorangiran na ljestvici izazivača i samo ga je Francis Ngannou porazio u dosadašnjoj karijeri.

Jones je trebao nešto više od dvije minute da nanese Ganeu drugi poraz u karijeri, a to je učinio ‘‘giljotinom‘‘ kojom ga je prisilio na tapkanje. Nismo gotovo ništa uspjeli saznati o teškaškoj verziji Jona Jonesa, jer svoj posao je odradio lakoćom. Ono što je sigurno, u Jonesu i dalje ima vatre, a njegova borilačka inteligencija i borilački mentalitet još uvijek su nenadmašni.

Jones cijelu svoju karijeru uspijeva pronalaziti načine za poraziti svoje protivnike, a nerijetko to radi tako da prihvati njihov stil borbe i mentalno ih slomi parirajući im tamo gdje su najjači. S razlogom je Jon Jones po mnogima najveći borac ikad, a jedan od najvećih je i Demetrious Johnson.

‘‘Mighty Mouse‘‘ trenutno nastupa pod okriljem ONE Championshipa i prvak je njihove muha kategorije. Naravno da ‘‘DJ‘‘ prati zbivanja i unutar svoje bivše organizacije, pa je tako popratio novi nastup Jona Jonesa. Tijekom svog streama na YouTubeu, Demetrious je dao svoj osvrt.

‘‘Mislim li da je Jones trebao nabijati toliko kilaže? Ne. Volio bih da je ostao na 205 ‘pounda‘ (93 kg) ili eventualno da je na 225 ‘pounda‘ (102 kg). Da je na 102 kg i skroz ‘izrezan‘, a ne na 113 kg kao što je sada. No, tako je, kako je. Mislim da bi Jones mogao učiniti istu stvar Ganeu i da je ostao na 93 kilograma. Njegove vještine su daleko bolje od Ganeovih. Uvijek ovo govorim i to će mi biti uklesano na nadgrobnom spomeniku. MMA je najlakši sport za postati prvakom. Razlog zašto to govorim leži u tome što netko može biti na jako visokoj razini u jednom segmentu, ali jednostavno ga odvedete tamo gdje nema pojma što se događa. Jon Jones je doslovno sjeo Ganeu u krilo i ugušio ga je. Doslovno mu je sjeo u krilo.‘‘, objašnjavao je Johnson, a onda je zaključio.

‘‘Ciryl Gane nije imao odgovor. Nije se borio s njegovim rukama i pokušao ih neutralizirati. Nije odgurivao Jonesa kukovima. Doslovno je dopustio Jonesu da mu sjedne u krilo i da ga završi prednjim gušenjem. Ništa nije radio. Jones nije morao biti na toj kilaži da učini Ganeu to što je učinio.‘‘

S obzirom kako se meč odvijao, dojam je da Demetrious Johnson nije ništa krivo rekao i da je Jones uistinu mogao izdominirati Ganea neovisno o kilaži.

Linker
22. travanj 2024 10:47