UFC

Demian Maia smatra da je Oliveira borac koji može pobijediti Khabiba i Islama: ‘Moraš biti dobar iz garda, a Charles to jest‘

Demian Maia i Charles Oliveira

 Screenshot (instagram, Demian Maia)
Ponajbolji parteraš u povijesti UFC-a o Oliveirinim mogućnostima

Usponom Islama Makhacheva na sami vrh lake kategorije, nekako se u pozadini uvijek provlači i Khabibovo ime. UFC-ov veteran i jedan od pionira, Demian Maia, taođer jedan od najboljih parteraša u UFC-u ikad, smatra kako bi upravo neokrunjeni kralj lake kategorije Charles Oliveira pronašao rješenje za enigmu zvanu 'Nurmagomedov'.

''Ukoliko postoji čovjek koji bi pobijedio takvog borca, onda je to definitvno Charles. On se jako dobro bori iz garda. Moraš imati toliko dobar gard da pobijediš takvog nekog, toliko dobar gard da barem preživiš i budeš ofanzivan. Charles to ima. Charles je opasan protiv takvih boraca, a da ne spominjem da je opasan i na nogama'', rekao je Maia.

Demian je povukao paralelu sa svojom borbom protiv bivšeg One Championship i Bellator prvaka velter kategorije, Bena Askrena: ''Ista je to strategija kao kad sam se borio s Askrenom. Srušio me dolje i tu sam odmah počeo raditi. Možeš tražiti izlaz ili 'submission' tokom rušenja. Nije da ne možeš biti na leđima, ali ako je protivnik svjež i pun energije, to nije pametno.''

U istom intervjuu Maia se prisjetio i prvog susreta s Khabibom: ''Bilo je to prije njegove borbe protiv Gleisona Tibaua. Zagrijavao se s nama, jako drag tip. Trener mi je rekao da ima dobar jiu-jitsu, tad je trenirao u AKA dvorani'', zaključio je Maia.

Bio bi to zanimljiv meč za sve borilačke fanove, pogotovo s obzirom da su Makhachev i Oliveira dva ponajbolja borca u kategoriji.

Linker
14. travanj 2024 16:06