UFC

Derek Brunson uputio ohrabrujuće riječi Darrenu Tillu, a dao mu je i savjet za nastavak karijere

Derek Brunson i Darren TIll

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Iskusni Brunson smatra da Till treba preispitati svoj izbor težinske kategorije

Darren Till trenutno prolazi kroz vjerojatno najteže trenutke u svojoj karijeri. Nekoć najveća britanska MMA nada trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, a kroz posljednjih pet nastupa upisao je čak četiri poraza.

Jedinu pobjedu upisao je podijeljenom sudačkom odlukom protiv Kelvina Gasteluma, a prije nego Till ponovno kroći u kavez, vjerojatno će tri godine proći od te pobjede. Naime, Till je tu pobjedu upisao u 11. mjesecu 2019. godine, a sada ga čeka pauza i oporavak od ozljede koljena.

Trebao je Darren nastupiti sljedećeg vikenda na londonskoj priredbi, ali nastup je otkazao zbog spomenute ozljede. Sve češće TIll ima takvih problema i primoran je otkazati svoje mečeve. Realnost je da si ne može niti dopustiti ulazak u borbu s nekakvom ozljedom jer poraz bi ga mogao skupo koštati. Sve to mentalno ga je uzdrmalo, a u razgovoru za BlockAssett otkrio je koliko mu je teško.

‘‘Trenutno imam fazu kao Tyson Fury. Sjećate li se kad je i on prolazio kroz depresivnu fazu, mislim da sam ja sad tu. Naravno, ja ne pijem i ne drogiram se, to nikako. Ali svejedno se osjećam tako. Iskreno, nisam u to new age-u i mentalnom zdravlju i tom sr*nju, ja sam iz drugog doba‘‘

Podosta tužna situacija za 29-godišnjeg britanskog borca srednje kategorije, ali još je puno vremena pred njim. Podrška obitelji, prijatelja i brojnih fanova trebala bi ga vratiti na pravi put, a podršku je dobio i od svog posljednjeg protivnika.

Derek Brunson pobijedio je Tilla u devetom mjesecu protekle godine, a iako je Till ponekad znao na neki način umanjivati Brunsonovu pobjedu izjavama da bi ‘‘sigurno pobijedio da je pružio svoje najbolje izdanje‘‘ i slično, Brunson je odlučio uputiti riječi podrške.

‘‘On se mora uzdignuti iz ovoga. Mora se naučiti nositi s poteškoćama. Također, neka se vrati u velter kategoriju. On nije tako krupan tip. Sada je nešto krupniji jer je u depresiji. Ovaj sport ne oprašta. Morate se posvetiti zanatu. Vrati se u velter, ugovori si borbu i budi onaj stari Darren Till.‘‘, poručio je Brunson dok ga je Schmo intervjuirao.

Lijepo je vidjeti kako Brunson pokušava ohrabriti svog rivala, a njegove riječi zasigurno će doći i do samog Tilla koji bi možda trebao poslušati savjet puno iskusnijeg kolege.

Linker
23. travanj 2024 07:23